2023. március 30., Zalán

Környék ügye

#kékestető #mátra #forgalom #tömeg

Megtelt parkolók, erős forgalom: Nincs változás a Mátrában (FOTÓK)

2021.01.16. 10:58

A szokásos hétvégi tömeg.

Ahogy arra számítani lehetett, ezen a hétvégén is rengeteg turista és kiránduló család indult el a Mátrába. Gyöngyös hivatalos oldala már szombat reggel figyelmeztetett a várható dugókra és a forgalom erősödésére. A parkolók 10 óra után már megteltek, csak egy-egy felszabaduló helyet lehetett megcélozni. A város közése szerint ugyanakkor a forgalom egyelőre kezelhető, a rendőrség, a városrendészek és a polgárőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne legyen torlódás.

 

tömeg-mátra
Fotó: Gyöngyös Város Hivatalos Oldala (Facebook)

 

 

Hiesz György gyöngyösi polgármester a napokban azt nyilatkozta, hogy ha nem kapnak segítséget, nem fognak bírni ezzel a helyzettel. Szerinte egy esetleges jövőbeli megoldás az lehetne, ha a látogatók Farkasmályban, Mátrafüreden hagynák az autóikat, onnan pedig elektromos buszok, vagy libegő vinné fel őket a magasabban fekvő területekre. Jelenleg azonban erre nincs lehetőség, mint ahogyan arra sem, hogy a polgármester felhatalmazást kapjon a parkolók lezárására. 

 

Az alábbi fotókat a Kékestető 1014m - Az ország csúcsa oldal osztotta meg:

 

#GALLERY_7#

 

A police.hu oldalon pedig a forgalmat irányító rendőrökről közöltek képeket:

 

#GALLERY_8#

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló