2024. június 21., Alajos Leila

Környék ügye

#koronavírus #kórház #hatvan #albert schweitzer kórház-rendelőintézet #látogatási tilalom

Járványügyi okok miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el a hatvani kórházban

Barna Benedek 2022.07.21. 16:02

Csütörtöktől visszavonásig érvényes az intézkedés.

 

A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet közösségi oldalán csütörtök délután bejelentették, hogy

az intézményi járványügyi mutatókra való tekintettel saját hatáskörben eljárva, az intézmény teljes területén látogatási tilalmat rendeltek el július 21-étől visszavonásig.

Azt írták, a tilalom a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkező betegek hozzátartozó/kísérőire is vonatkozik (kivéve, ha kiskorú gyermek, fogyatékkal élő személy, szülőnő, magatehetetlen személy kísérőjéről van szó).


A látogatási kérelmeket a korhaz@askhatvan.hu központi e-mail címre fogadják, és hétköznapokon munkaidőben (07.30-16.00) bírálják el.

 

A betegeknek szánt csomagok leadására – a korábban kialakított rend szerint – a kórház külső portáin naponta van lehetőség a beteg nevének és szobaszámának pontos feltüntetésével. Csomagokat hétfőtől szombatig 16-17:30 között, vasárnap 13-16 óra között adhatnak le. 

A látogatási tilalom visszavonásáról a lakosság és a hozzátartozók tájékoztatása haladéktalanul megtörténik!

– zárul a közlemény.

 

Emelkedő esetszámok, kevés súlyos beteg

 

A hivatalos magyar koronavírus-honlap arról írt legfrisebb beszámolójában, hogy a fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett.

 

Továbbá a Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint az általuk vizsgált nagyvárosok többségében emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja (amit az fertőzöttszám-emelkedés előjelének tekintenek).

 

Az MTI híre szerint csütörtökön a budapesti Honvédkórház főigazgatója, Wikonkál Norbert Miklós a köztévében úgy nyilatkozott, hogy a régióban jellemző a koronavírus-fertőzöttek arányának emelkedése, de intenzív osztályon, illetve lélegeztetőgépen egyelőre csak "elvétve" vannak páciensek. Kérdésre kifejtette, hogy a vírus omikron variánsára továbbra is igaz, hogy nagyon fertőző, de enyhébb tüneteket okoz (viszont elmondása szerint a gyerekek most a korábban tapasztaltnál erősebb tünetekkel esnek át a betegségen).

 

A főigazgató azt javasolta, hogy akinek felsőlégúti panasza van, hordjon maszkot és tartson távolságot az emberektől.

 

 

(Indexfotó: Komka Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló