2022. augusztus 10., Lőrinc

Környék ügye

#kékestető #hóesés #időjárás #bánkút #szilvásvárad #bükk

Így hullott az áprilisi hó a Bükkben és a Kékesen (VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.04.20. 10:55

Volt, aki a váratlan havazás miatt a sípályákra sietett, de a gyors olvadás közbeszólt.

 

Kedd reggel az ország több pontja is fehérbe borult: Bánkúton, Szilvásváradon és az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn is havazott, de – ahogy az Egri Ügyek is írta – a webkamerák képei alapján például Bükkszentkereszt és Szentlélek közelében is hullott a hó.

 

Az RTL Klub Híradójából kiderült: volt olyan, aki a hóesést észlelve azonnal a sípályákra indult, de nem járt szerencsével, mert a hó gyorsan olvadt, Bánkúton délután már csak foltokban maradt meg. "Szabadnapos vagyok, nem volt kérdés, hogy belököm a leceket, és felviharzok ide. De mikor felértem, majdnem elsírtam magam, mert azt tapasztaltam, hogy itt bizony csúszásra alkalmas hó már nincs" – nyilatkozta egy síelni vágyó férfi a csatornának.

 

Egyébként a Kékesen is hamar elolvadt a kedd reggeli hó, délután azonban újra esni kezdett. Az előrejelzések szerint a következő napokban már nem valószínű, hogy havazni fog, de eső és zápor még előfordulhat. A szakemberek szerint az átlagosnál több mint tíz fokkal van hidegebb, ez pedig jócskán megviseli a szervezetünket.

 

Az RTL Híradó összeállítását itt lehet megnézni:

 

 

A Tények anyagát pedig itt:

 

 

(Indexkép: Agria Tv / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló