2022. május 17., Paszkál

Környék ügye

#eger #turizmus #díj #mátra #vendéglátás #parádsasvár #mátrafüred

Idén egy mátrai hotel nyerte el az Év Szállása címet

Barna Benedek 2021.12.17. 14:16

A hazai turizmus kiemelkedő képviselőit díjazták, jutott elismerés Heves megyei szálláshelyeknek is.

 

Csütörtökön, a tavalyhoz hasonlóan online közvetítés keretében díjazták a hazai turizmus kiemelkedő képviselőit. A fődíjat, az Év Szállása 2021 kitüntetést az a mátrafüredi Avar Hotel vihette haza – számolt be a turizmus.com.

A Mátra legújabb gyöngyszemét, alig egy évvel a nyitása után 141 értékelése, 9,71-es átlaga és foglalóink szöveges értékelése juttatta a dobogó élére

– mondta el Kiss Bernadett, a Szallas.hu tartalom- és eseménymarketing menedzsere.

 

A mátrai hotel egyébként saját kategóriájában, a 70 szoba feletti 4-5 csillagos hotelek között szakmai és minőségi díjat is nyert, mindkét esetben első lett.

avar-hotel-mátra--mti-Lehotka László
Fotó: Lehotka László / MTI

 

Két másik Heves megyei szálláshelyet is elismertek: a parádsasvári Kastélyhotel Sasvár Resort a 70 szoba alatti 4-5 csillagos hotelek között lett első a minőséget tekintve, míg a "Non hotel" kategóriában az egri Mecset Apartman kapott minőségi díjat, második helyezettként. (A díjazottak teljes listája a turizmus.com oldalán olvasható, IDE KATTINTVA.)

 

Gazdára találtak az Év Turisztikai Települése díjak is: az első helyezett Gyula lett, a város, ahol közös nevezőre jut a wellness, a történelem és a kultúra; a dobogó második fokára Balatonfüred jutott – a város nevéről a strandolás mellett az Anna-bálok, a Tagore sétány és a balatoni borok utánozhatatlan zamata jut azonnal eszünkbe –; a harmadik helyezett pedig Hévíz lett, ahol a gyógyvizű tó, az aktív turisztikai lehetőségek és a gasztronómia is ideális körülményeket nyújt a kikapcsolódáshoz.

 

A pandémia miatt idén sem hirdették meg a népszerűségi kategóriát, amelynek eredménye a verseny ideje alatt leadható vendégszavazatok alapján állna össze. A szakmai díjakat zsűri ítélte oda legjobbaknak. A zsűri véleménye mellett a Szallas.hu rendszerében elérhető szállás-adatlapokon lévő több mint másfél millió vendégértékelés is befolyásolta a díjak odaítélését.

 

A legjobb szállások mellett a szakma kiválóságait is kitüntették, a Turizmus Szakma Példaképe díjjal: gasztronómia területéről Semsei Rudolfot, aki a Bonus Party Service alapítója és ügyvezetője, a Budapest Party Service tulajdonosa és vezetője, és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke; a szállodaiparból Flesch Tamást, aki többek között a Continental Travel ügyvezetője, a Hotel Parlament résztulajdonos-ügyvezetője, a Hotel Palazzo Zichy résztulajdonos-ügyvezetője, a  Magyar Beutaztatók Szövetségének alapító tagja, valamint 2017-től 2021-ig az Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke volt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló