2023. május 31., Angéla Petronella

Környék ügye

#gyászhír #sport #labdarúgás

Hosszú betegség után hunyt el Hegyi István, aki több Heves megyei focicsapatban is védett

Barna Benedek 2022.04.17. 13:30

Életének 67. évében halt meg.

 

Hosszan tartó súlyos betegség következtében, életének 67. évében elhunyt a Recski Ércbányász SE, a Parád SE és a Mátraderecskei SE kapusa, Hegyi István – számolt be a heol.hu.

 

A cikk felidézi: a kapus mesterséget Koncsik Lászlótól és Magyar Istvántól tanult játékos a Recski Ércbányász SE legsikeresebb időszakának labdarúgójaként részese lehetett a klub első megyei I. osztályú bajnoki címének, amelyet az 1976/77-es idényben szerzett meg a csapat.

 

Később az NB III-ban is számítottak a játékára, majd a parádiak kamatoztatták felkészültségét, ahol az 1993/94-szezonban aranyérmet ünnepelhetett a megyei II. osztályban. Pályafutása utolsó időszakában a mátraderecskeiek csapatát erősítette. (Az alábbi, archív fotón hátul, a parádiak kapusaként látható a labdarúgó.) 

 

 

"Kevesek sajátja úgy kirúgni a labdát dropliból, ahogy azt Hegyi Pista tudta és tette. A játékszer földre pattintás utáni játékba hozásnak mestere kiválóan alkalmazta a ma már méltatlanul kevesek által használt technikát. A háló megbízható őre gyors és pontos indításokkal kezdeményezhetett támadást, sebesen az ellenfél kapuja elé juttatva a labdát, és oly gyakran gólveszélyt okozva. A recski kapus további fontos jellemzői az alkatából következtek. Alacsony termetéhez ugyanis bámulatos ruganyosság és ügyesség párosult" – írja megemlékezésében a Heol.

 

Hegyi Istvánt április 19-én, kedden 16.30-kor a mátraderecskei temetőben kísérik utolsó útjára.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló