2024. július 25., Jakab Kristóf

Környék ügye

#heves megye #egri ügyek

Itt a turistaszezon, fokozzák a rendőri ellenőrzést az egri és gyöngyösi pályaudvarokon, Tisza-tavi strandokon

Barna Benedek 2021.06.03. 18:47

Visszatérő ellenőrzéseket tartanak.

Heves megye, azon belül leginkább Eger és Gyöngyös környéke valamint a Tisza-tó is kiemelt turisztikai célpontként szerepel a pihenésre, aktív kikapcsolódásra vágyók térképén. Ennek megfelelően az érintett területeken megnövekszik mind a gépjárműforgalom, mind pedig a tömegközlekedést igénybe vevők létszáma. A Heves megyei rendőrök – ahogy teszik ezt minden évben – idén is kiemelt feladatként kezelik nemcsak a térségbe látogatók, hanem az ott élők személy és vagyonbiztonságának biztosítását – írja a police.hu.

Az egyenruhás állomány június 1-től naponta, úgynevezett mozgóőri szolgálatot lát el az említett nagyvárosok vonat- és buszpályaudvarain, belvárosi övezeteiben továbbá – leginkább a hétvégi napokon – a Tisza-tó menti strandokon is.

Az esetenként társhatóságokkal kiegészülő szolgálat során a gyalogos járőrök jelenlétükkel elsősorban megakadályozzák a jogsértő cselekményeket, szükség esetén intézkednek valamint segítő-útbaigazító jellegű tevékenységükkel is segítik az állampolgárokat.

 

 

A lakosságtól azt kérik, hogy a lehetőségekhez mérten tegyenek meg mindent a vagyontárgyaik megóvása érdekében:

 

– strandra csak a legszükségesebb tárgyakat vigyék, használják az értékmegőrzőt,

– gépjárműben ne hagyjanak látható helyen értéktárgyakat,

– kerékpárjukat lezáratlanul néhány percre se hagyják őrizetlenül,

– pénztárcájukat, mobiltelefonjukat ne feltűnő, idegenek számára is könnyen hozzáférhető helyen tartsák (pl. ne farzsebben vagy táska tetején…) !

 

Amennyiben ezek ellenére is jogsértés áldozatává válik, vagy ilyet észlel, értesítse a 112-es segélyhívón a rendőrséget vagy forduljon személyesen a közelben tartózkodó rendőrjárőrhöz!

 

(Indexfotó: police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló