2023. szeptember 28., Vencel

Környék ügye

#felsőtárkány #zene #fesztivál #hell vill

Felsőtárkányban felhördül az underground rock, és ez messze az egyik legjobb dolog, ami a fesztiválszezonban a környéken történik

Kovács Dávid 2022.06.15. 08:00

Eger mellé költözik a Hell Vill fesztivál. Mindenki készen áll egy kis hétvégi hörimörire?

 

2022 nyarán új helyszínen, Felsőtárkányban rendezik meg a 2006-ban, a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkányból indult Hell Vill fesztivált, amely június 17-én, pénteken, startol, és 19-én, vasárnap ér majd véget. A szervezők célja, hogy a háromnapos buli méltó utódja legyen az északkeleti országrész megboldogult, rockfókuszú fesztiváljainak, mint a Hegyalja és az Azfeszt.

 

"Nagyon jó közönség lesz ott, mert nincsen ilyen fesztivál most már évek óta Magyarországon, és szerintem nagyon hiányzik azoknak az embereknek, akik ilyen zenéket hallgatnak, úgyhogy biztos szuper vibe lesz" – mondta Somló Pali, a Felsőtárkányban is fellépő Shell Beach alapító gitárosa, az LGT-s Somló Tamás fia a Hell Vill egyik promóvideójában.

 

https://www.facebook.com/events/368710561681982

Közzétette: Hell Vill – 2021. december 13., hétfő

 

A buli nagyszínpadán játszik például a Subscribe, az Idoru, a Lazarvs, a Stubborn és a Southern Oracle, a hazaiakat a Shapat Terror, a Téveszme és a Nemecsek képviseli, de rajtuk kívül fellép még többek között a Nagyúr, a BIPØLARIS, a PETOFI, a Berriloom and the Doom, a Hocuspony és Holi is.

Több mint 30, műfajában kiemelkedő zenekar gondoskodik az új otthon méltó felavatásáról, a repertoárban a legtöbb extrém zenei műfaj képviselteti magát a death core-tól a groove metalon át a poszt-hardcore-ig

– írták korábban a Hell Vill szervezői.

 

A hangosabb koncertek mellett lesznek akusztikus fellépések, zenés panelbeszélgetések, hangszeres workshopok és mesterkurzusok, hihetetlen műveltségünket metál és punk kvízen fitogtathatjuk, de lehet akár társasozni, kreatívkodni vagy beerpongozni is – a teljes program elérhető a fesztivál Facebook-oldalán.

 

Az eseményt a felsőtárkányi Blues Hill Park fogadja be, amely tömegközlekedéssel és kerékpárral egyaránt könnyedén megközelíthető, de Budapestről külön buszjárat is fog indulni a helyszínre. A helyszínen éjszakázóknak ráadásul ingyenes sátrazási lehetőséget biztosítanak.

Igyekszünk ápolni és kihangsúlyozni a 17. Hell Villnek otthont adó Blues Hill Park környezetének természeti értékeit is. Az idei fesztivál plakátját például a helyszín szomszédságában elterülő Dínó Park ihlette

– fogalmaztak a szervezők.

 

Ez lesz a felsőtárkányi Hell Vill helyszíne:

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hell Vill Festival (@hellvillfestival) által megosztott bejegyzés

 

 

A napijegyek 8 ezer forintba, a bérletek 16 ezer forintba kerülnek – itt lehet őket megvenni. A csapolt söröket 750, illetve 790 forintért mérik majd, de a prémiumabb seritalok kedvelői a Mad Scientist dolgait is megvásárolhatják. Aki pedig valamilyen oknál fogva lemerül a bulizásban, akár Club Matéval is megpróbálhat talpon maradni.

 

(Indexkép: Hell Vill / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló