2021. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Környék ügye

#felújítás #erdei vasút #lillafüred

Hamarosan újra a végállomástól indul a lillafüredi erdei vasút

Barna Benedek 2021.09.14. 13:52

A pálya városi szakaszának felújítását a napokban fejezik be.

 

Rövidesen elkészül a lillafüredi kisvasút Miskolc-Dorottya utcai állomása és a Diósgyőr-Majláth forgalmi telep közötti, mintegy 2,4 kilométeres városi szakaszának a felújítása. A korszerűsített sínpálya forgalomba helyezése a héten várható, azt követően már ezen közlekednek a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei – írja a boon.hu.

lillafüred-vasút-wiki
Kép forrása: Wikipédia

A portál cikke szerint a most elkészült vonalszakasz korszerűsítési munkálatai során elbontották a régi sínpályát, majd az ágyazat cseréje után teljesen új vágányokat építettek. Megújult a pálya menti vízelvezetés, és a keresztező utcák, telekbejárók átjáróit is helyreállították.

 

A kisvasút rekonstrukciója a Közép-Garadnai rakodó és Lillafüred közötti mintegy 4,4 kilométeres szakasz korszerűsítésével folytatódik. A pályaszerkezet mellett felújítanak két hidat, valamint az utasfogadó peronok mellett a Pisztrángtelep kerítését is – tájékoztatott az ÉSZAKERDŐ Zrt.. A munkavégzés ideje alatt a Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred-állomások között rendkívüli menetrend lesz érvényben (az aktuális menetrendről az erdőgazdaság honlapján lehet tájékozódni).

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló