2024. április 17., Rudolf

Környék ügye

#felújítás #szilvásvárad #felsőtárkány #egererdő #kisvasút #mátravasút

Jó hír a kirándulóknak: február utolsó hétvégéjétől indulhat újra a szilvásváradi kisvasút

Barna Benedek 2022.02.18. 18:11

Ha az időjárás is úgy akarja.

 

Feruár 26-án, 9.30-kor gördülnek ki az első szerelvények a csodás Szalajka-völgybe, és hamarosan közlekedik a Mátravasút is, de a megszokottól más menetrend szerint. A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton idén teljes felújítás lesz, így ott teljes üzemszünetet hirdetett az erdőgazdaság – írta meg az Esemény Menedzser portál.

 

Az Egererdő Zrt. mindhárom kisvasútját felújíítják, hogy a jövőben a kisvonatok még környezetbarátabb műszaki megoldásokkal és nagy biztonsággal és kényelemmel tudják szolgálni az utazóközönséget. Emiatt viszont időszakos üzemszünetekre van szükség.

 

A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút esetében a teljes pálya és gördülőállomány munkái miatt egész 2022-ben teljes üzemszünet várható, a Mátravasút esetében pedig a mátrafüredi szakaszon nem lesz közlekedés idén, hasonló okból. Ugyanakkor a mátrai kisvasútbarát közönségnek sem kell teljesen lemondani a kisvonatozás nosztalgiájáról: a Szalajka-ház állomásig, egyelőre csak hétvégén és ünnepnapokon, majd 05.01-től naponta közlekednek a vonatpárok.

szilvásvárad-yt
Fotó: TV Eger / YouTube

Szilvásváradon viszont az elő- és főszezonban korlátozások nélkül tervezik a mentrend szerinti közlekedést. Ha az időjárás kegyes hozzánk, február utolsó hétvégéjétől az alábbiak szerint indulnak a járatok:

 

– hétvégenként és ünnepnapokon indulás a Fatelepről 9:30, 10:30, 11:30, 13:00, 14:00, és 15:00

 

– hétköznap indulás a Fatelepről 10:30, 11:30, 13:00, 14:00 órakor

 

A menetrendeket az Egererdő a közösségi oldalán osztotta meg.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló