2022. január 18., Piroska

Környék ügye

#bükk #bükki nemzeti park #farkas

Ilyen az, ha egy bükki erdő farkasa kiereszti a hangját – VIDEÓ

2021.01.29. 19:58

Újabb különleges pillanatról osztott meg felvételit a nemzeti park.

Csütörtökön az Egri Ügyek is megosztott egy válogatást a Bükki Nemzeti Park igazgatósága által feltöltött videókból, amelyeken az általuk elhelyezett kameracsapdák felvételei láthatóak.

 

A park pénteken közzétett egy újabb rövid videót, amely szintén egy különleges pillanatot örökített meg. A leírása szerint a Bükk-fennsíkon, 2019-ben készült a felvétel, amelyen egy nagyhangú farkas látható és hallható:

 

 

A nemzeti park honlapján nemrég arról írtak hosszabban, hogy sajnos a Bükkben felbukkanó, megtelepedő, sőt szaporodó farkascsaládokról szóló tudósítások jelentős része negatív színben tünteti fel ezeket az állatokat, pedig a csúcsragadozók megtelepedése egyértelműen pozitív hatással bír az erdei életközösségek természetes folyamatainak érvényesülése terén.

 

"A nagyragadozók pozitívan hat védett területeink természetes állapotára, a faj egyedeinek szelektív zsákmányolása révén segíti a vadgazdálkodást, és hozzájárul az élőhelyek természetes állapotának visszaállításához" – írják.

 

Hozzáteszik: a kameracsapdáik által készített képek segítségével cáfolható az a tévhit is, hogy a nagyragadozók jelentősen zavarják, sőt elüldözik a területen élő vadászható vadfajokat, lehetetlenné teszik azok vadászatát. A nemzeti park bízik abban, hogy kutatási eredményeink a vadásztársadalom nagyragadozókkal szembeni kételyeinek eloszlatásához is nagyban hozzájárulnak a jövőben.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló