2022. november 26., Virág

Környék ügye

#mezőkövesd #borsod-abaúj-zemplén megye #bükk #szavazás #kerékpárút #bükkzsérc

Egy bükki bringaút is esélyes idén Az Év Kerékpárútja címre

Barna Benedek 2022.05.02. 15:04

Szerdáig tart a szavazás, amely eldönti, melyik az ország legkedveltebb kerékpárútja idén.

 

2022-ben is közönségszavazás dönti el, hogy melyik útszakasz lesz Az Év Kerékpárútja – írja a bringazas.hu.

 

A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub hirdette meg a pályázatot, amelyben Magyarország legkedveltebb kerékpárútját keresik.

 

Az Év Kerékpárútja pályázat célja, hogy minél többen ismerjék meg hazánk legszebb, legjobban kialakított, karbantartott kerékpárútjait, és ezáltal sokan kapjanak kedvet a bringázáshoz. A pályázatra bárki jelölhette a kedvenc útvonalait, majd a jelölések közül szakmai zsűri alakította ki a döntősök sorát.

 

A végső nyertest, és ezáltal az Év Kerékpárútja címet a közönség szavazatai fogják eldönteni. A TOP 11-be egy környékbeli bringaút is bekerült, méghozzá a Bükkből: a Mezőkövesd-Bükkzsérc kerékpárút.

 

A Bükk panorámája bontakozik ki elénk, ahogy Mezőkövesdről északnak indulunk a kiváló kerékpárúton. Bogácsra érve eltávolodunk az autóforgalomtól, és kinyílik a tér a szántóföldek mentén. Cserépfaluba érve érdemes egy kis kitérőt tennünk a „Kisamerika” barlanglakásokhoz és a Milleniumi kilátóhoz. Tovább tekerve a Suba-lyuk esik utunkba, ahol az emberiség évezredes titkaiba leshetünk be. Bükkzsércre érve már a hegység tövében vagyunk, ahol számtalan módot találunk szabadidőnk eltöltésére. 

– írják a borsodi települőések közötti bringaút bemutatásában.

 

A voksolás május 4-ig, azaz szerdáig tart, addig lehet szavazni az Aktív Magyarország Facebook oldalán lehet szavazni, az adott kerékpárút fotójának lájkolásával. A végeredményt az elmúlt évhez hasonlóan május 11-én, A Közlekedési Kultúra Napján fogják kihirdetni a szervezők.

 

 

(Indexkép forrása: Aktív Magyarország / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló