2024. április 15., Anasztázia Tas

Környék ügye

#zöldfül #tisza-tó #dokumentumfilm #természetfilm #ismeretterjesztés

Ember alkotta paradicsom címmel dokumentumfilm készül a Tisza-tóról, itt egy kis kedvcsináló hozzá – VIDEÓ

Barna Benedek 2022.01.31. 13:11

Néhány természetfilmes összefogott, hogy közösen mutassák be, milyen élővilág van jelen és milyen a természet és az ember kapcsolata az ország második legnagyobb tavánál.

 

A napokban kezdték el forgatni az Ember alkotta paradicsom című dokumentumfilmet, amely az ország második legnagyobb taváról és legnagyobb mesterséges taváról, a Tisza-tóról fog szólni. A projekten több természetfilmes dolgozik együtt: Szendőfi Balázs halkutató, aki 2010 óta a Magyar Haltani Társaság aktív tagja, természetfilmesként pedig többek között a Budapest halai, A szőke tó és az RSD – A marasztalt folyó című filmeket készítette; valamint Ljasuk Dimitry, a Tisza-tavi természet- kalandfilmjeiről ismert filmes, A Tisza nevében film rendezője; és Fehér Zoltán, Kovács László- és Zsigmond Vilmos-díjas operatőr, természetfilmes, aki a Vad víz – Aqua Hungarica című természetfilmet is rendezte.

 

Az alkotók egy Facebook-oldalt is létrehoztak a filmnek, itt fognak a jövőben beszámolni a munkájukról. Ide töltöttek fel egy rövid videót, amelyben Ljasuk Dimitry elmond néhány dolgot a projektről, és persze láthatunk már néhány általuk készített felvételt is. A videóben elhangzik, hogy az alkotók célja a Tisza-tó élővilának, valamint az ember és a vadvilág kapcsolatának bemutatása, a forgatás pedigvárhatóan egy éven át fog tartani, és a tervek szerint 2023-ban lesz a természetfilm bemutatója (azt még nem tudják biztosan, hogy tévében vagy mozivásznon). A teljes ízelítő alább tekinthető meg:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló