2021. szeptember 28., Vencel

Környék ügye

#időjárás #riasztás #zivatar

Elsőfokú riasztást adtak ki Heves megyére

Székely Zoárd 2021.08.29. 14:39

Jönnek a zivatarok.

Ma napközben több helyen várható zápor, zivatar. Kiemelten a középső országrészben, a Duna vonala tágabb környezetében (Dunántúl keleti részén, Duna-Tisza közén, Északi-középhegység nyugati részén) labilizálódik a légkör, ezeken a tájakon számíthatunk legjobb eséllyel zivatarokra – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Az intenzívebb cellákban néhol 60 km/h körüli szél, kisebb méretű jég valószínű, illetve kiemelten az északi országrészben a lassan áthelyeződő csapadékgócokból rövid idő alatt 20 mm feletti mennyiség is hullhat lokálisan. A hétfőre virradó éjszaka a keleti, délkeleti tájakon marad legtovább aktív a légkör.

 

A zivatarok miatt a legkeletibb és legnyugatibb megyéket leszámítva az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki korábban, későn délelőtt pedig Nógrád, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megye több járására is elsőfokú riasztást rendeltek el.

 

 

Címlapfotó: MTI/Varga György

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló