2023. március 21., Benedek

Környék ügye

#bükk #tamás-kút #kerékpáros pihenő

Elkezdték a Tamás kútja pihenőhely helyreállítását

Csarnó Ákos 2023.02.03. 14:58

 

Egy, a napokkal ezelőtt történt baleset során megrongálódott a Felsőtárkánytól 10 kilométerre lévő Tamás Kútja kerékpáros pihenő faszerkezete – tájékoztatott az önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

Egy autós társaság éppen a kerékpártúráról indult vissza Egerbe, amikor vélhetően a még sáros kerekek miatt megcsúszott az autó a kanyarban és nekicsapódott a kerékpáros pihenő tartóoszlopainak.

 

Az építmény ennek következtében összerogyott.

 

Személyi sérülés szerencsére sem az autó utasai között, sem a pihenő környezetében nem történt.

 

A Tamás Kútja kerékpáros pihenőt a „Kerékpárral a Bükkön át – Kerékpárral a városon át” című ÉMOP-2.1.1/B-12-2012-0158 sz. pályázat keretében Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata alakította ki, így a létesítmény jelenleg is a megyeszékhely önkormányzatának fenntartásában működik.

 

Az önkormányzat Városüzemeltetési Irodájának munkatársai megkezdték a pihenő helyreállítását és a vétkes autós is jelentkezett az önkormányzatnál.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló