2024. február 25., Mátyás

Környék ügye

#rezsiválság #bezárások

Egyre több a bezáró intézmény, étterem és bolt Egerben és a környékén is

Csarnó Ákos 2022.12.22. 08:18

Rezsiválság.

 

Az Átlátszó és a K-Monitor korábban térképre vitte az országszerte bezáró önkormányzati és állami, állami vállalati intézményeket, vállalkozásokat és egyházi-civil helyeket. Sajnos a térképen egyre több az alkalmi vagy akár a teljes bezárást mutató jelzés.

Egy egri bolt így búcsúzik:

Kedves vásárlóink! Közel 3 év után úgy döntöttünk, hogy befejezzük a munkát. Nehéz szívvel, de meghoztuk a döntést, elköszönünk tőletek.

A sarudi Sulyom Étterem így fogalmaz:

Sajattal értesítjük Kedves Vendégeinket, hogy a Sulyom Tájétterem a Tisza-tó új Ételstílusa, a Tisza-tó új, ételstílus teremtő vendéglátó egysége fejet hajtva a kiszámíthatatlan gazdasági körülmények előtt, annak érdekében, hogy biztosítsuk szakembereink megélhetését, biztonságát és esélyünk legyen egy normálisabb világban a gasztronómia területen Sarudon megkezdett utunk folytatására..
2022. Október 24- én, hétfőn felfüggeszti tevékenységét és átmenetileg bezár, abban bízva, hogy 2023. Április 6 -án újra találkozhatunk Veletek.

De átmenetileg bezár a Füzes Turi is Füzesabonyban egy szűkszavú közleményben:

December 12-től az üzlet átmenetileg bezár.

Korábban beszámoltunk arról, hogy postabezárások voltak megyeszerte, illetve arról is, hogy önkormányzati intézményeket is érint – átmenetileg – a rezsiválság. Ezek az intézmények is felkerültek a térképre.

 

 

A térképre bárki beküldhet helyeket az alábbi űrlapon: https://www.partimap.eu/p/Bezar-az-orszag , ezek ellenőrzés után megjelennek a térképen. A kérdőív segítségével, és a sajtó, valamint a közösségi média posztjai alapján folyamatosan frissítik az Átlátszóval közösen ezt a térképet, amelyen az energiaválság miatt bezáró állami - állami vállalatiönkormányzati intézményekvállalkozások és civil-egyházi intézmények szerepelnek.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló