2022. december 3., Ferenc Olívia

Környék ügye

#borsod-abaúj-zemplén megye #medve #bükkalja #mezőnyárád

A Bükkalján kószálhatnak a nagyvadak: az egri észlelés után a környéken is medvét véltek látni

Barna Benedek 2021.08.12. 15:03

Újabb medveészlelésről számoltak be.

 

Ahogy arról portálunk is hírt adott, július végén két medvét is láttak Egerben a lakott területek közvetlen szomszédságában, a Nagy-Eged utca környékén. Néhány nappal később aztán újabb medveészlelésről számoltak be: ezúttal a Donát úton tűnt fel a beszámolók szerint. Valószínűleg mindkét esetben egy anyamedvét és bocsát látták.

 

A Mezőkövesd Képekben oldal most azt írja, az elmúlt napok egri medveészlelései után úgy tűnik, a Bükkalján kószálnak a Szlovákia területéről érkezett nagyragadozók. A beszámolók szerint csütörtök reggel hat és negyed hét táján Heves megye szomszédságában, a borsodi Mezőnyárád melletti Kucikban láttak mackót.

 

Az oldal értesülései szerint a Bükki Nemzeti Park munkatársának egyelőre nem sikerült a medve nyomára bukkanniuk, így nincs megerősítve az állat jelenléte a környéken.

A szakemberek mindenkit arra kérnek, ha medvét vagy medvére utaló nyomot, jelet észlelne a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, elsőként a +36 30 861-3808 számot hívja, ezzel is megelőzve az esetenkénti megalapozatlan pánikkeltést. A barna medvével való találkozás esetére vonatkozó viselkedési javaslatok elérhetők a nemzeti park honlapján.

(Indexfotó: unsplash.com - Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló