2021. május 6., Ivett Frida

Környék ügye

#heves megye #időjárás-jelentés #figyelmeztetés #zivatar #felhőszakadás

Csütörtökön újra zivatart és felhőszakadást kaphatunk a nyakunkba Heves megyében

EÜ/MTI 2021.04.28. 17:17

Figyelmeztetéseket adtak ki. Viharos szél és jégeső is jöhet a zuhéval.

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest, Nógrád és Heves megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést, 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

 

Azt írták: csütörtök délután a záporok mellett egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok is. A legerősebb gócokhoz felhőszakadás, viharos (60-80 kilométer/órás) széllökés és jégeső is társulhat. A záporok, zivatarok éjfélig is kitarthatnak, különösen a Duna vonalától keletre eső területeken.

4-28-ziv

4-28-felh

Az előrejelzés szerint csütörtökön a hőmérséklet hajnalban 4 és 11 Celsius-fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet 16-24 fok között alakul, az északkeleti határnál mérhetik az alacsonyabb, a déli határ közelében a magasabb értékeket.

 

(Indexfotó: pikrepo.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló