2024. június 18., Arnold Levente

Környék ügye

#nyitrai zsolt #szabó zsolt #horváth lászló #parlament #pajtók gábor #dudás róbert #lőcsei lajos

Csendkirály kormánypártiak és sokat beszélő ellenzékiek képviselték a megyét a parlamentben

Csarnó Ákos 2023.01.11. 11:02

De pl. a vármegyék visszaállítása Nyitrai Zsolt önálló indítványára is történt.

 

Az Mfor.hu szedte össze, hogy mely parlamenti képviselő milyen felszólalási statisztikával zárta a 2022-es évet. A képviselők felszólalásai, indítványai és statisztikái ide kattintva érhetők el, kellemes böngészést kívánunk!

 

Az abszolút dobogósok

 

Az egész évet tekintve mind a legtöbb alkalommal felszólaló, mind a legtöbb időt igénybe vevő képviselő Rétvári Bence parlamenti államtitkár volt. Ő összesen 210 alkalommal szólalt meg az üléseken, és ezek 14 óra 36 perc 2 másodpercig tartottak.

 

Az ezüstérmes egy ellenzéki képviselő, Keresztes László Lóránt, az LMP képviselője lett, aki 113-szor emelkedett szólásra, és ez 11 óra 8 perc, 40 másodpercet vett igénybe.

 

A dobogó harmadik fokára Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője állhat fel. Az ő 108 felszólalása 9 óra 52 perc 55 másodpercig tartott.

Mi megnéztük a Heves megyei képviselők parlamenti munkásságát a mai nappal bezárólag. A kormánypárti képviselők rendkvül inaktívnak, míg az ellenzékiek kimondottan igyekvőnek tűntek.

Heves megyei sorrend

 

Dudás Róbert (Jobbik)

Önálló indítványt 42 db-ot adott be, többek között a járványügyben, kórházakkal, oktatással, postákkal kapcsolatban.

Összesen 18 alkalommal szólalt fel különböző kérdésekben, összesen 1 órát és 23 percet beszélt. Ezzel az eredménnyel a legtöbbet beszélő Heves megyei képviselő képzeletbeli címét nyerte el.

 

Lőcsei Lajos (Momentum)

Önálló indítványt 20 db-ot adott be, többek között a rezsikérdésekben, aszálykárral, oktatással, kisadózókkal kapcsolatban, de legutóbb pl. az alapítványi iskolák rezsitámogatása ügyében. 10 nem önálló indítványa is volt a költségvetéshez kapcsolódóan.

Összesen 19 alkalommal szólalt fel különböző kérdésekben, összesen 1 órát és 11 percet beszélt.

 

Nyitrai Zsolt (Fidesz)

5 db önálló indítványa volt mindösszesen, de olyan fajsúlyos kérdésekben volt indítványozó mint pl. a vármegyék visszaállítása és az önkormányzati választások előre hozása. Mindösszesen 26 és fél percet beszélt a parlamentben.

 

Dr. Pajtók Gábor (Fidesz) (egri választókörzet)

3 önálló indítványa volt, és mindegyik csak ajánlás volt a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tagjának és elnökének személyére. Csak 3 alkalommal szólalt fel, a következő témákban:

- A területi közigazgatás működésével kapcsolatos egyes kérdésekről, valamint egyes törvényeknek az Alaptörvény tizenegyedik módosításával összefüggő módosításáról

- Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről

- Egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról

Összesen 26 és fél percet beszélt.

 

Horváth László (Fidesz) (gyöngyösi választókörzet)

Neki is csak 5 db indítványa volt. Azonban csak 2 alkalommal szólalt fel, összesen 17 és fél percet beszélve.

 

Szabó Zsolt (Fidesz) (hatvani választókörzet)

3 önálló indítványa volt, hasonló témákban, mint Pajtóknak, de csak 1 alkalommal szólalt fel 7 perc 47 perc erejéig. Előtte utána is csend, úgyhogy a legkevesebbet beszélő képviselő tiszteletbeli címét ő érdemelte ki.

 

Azt viszont nem lehet mondani, hogy a megye képviselői legalább egyszer meg nem szólaltak volna.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló