2023. június 5., Fatime

Környék ügye

#borsod-abaúj-zemplén megye #szabó gyuri bácsi #bükki füvesember #bükkszentkereszt

Új feldolgozóüzemben állíthatják elő a bükki füvesember gyógynövényes készítményeit

Barna Benedek 2022.02.11. 15:27

Átadták a Szabó Gyuri bácsi gyógynövényes vállalkozásának új létesítményét Bükkszentkereszten.

 

Fejlesztette telephelyét Bükkszentkereszten a gyógynövények feldolgozására szakosodott, a Györgytea cégcsoporthoz tartozó Pharmaherb Kft., a vállalat 407 millió forint összegű beruházásához 276 millió forint állami támogatást kapott az Egészségipari támogatási program keretében. A létesítményt pénteken adták át – számolt be az MTI.


A Györgytea cégcsoport családi vállalkozás, amely Szabó György, a bükki füvesember gyógynövényes készítményeit állítja elő, és tapaszatalatait hasznosítja termékeinél.

D_VAJ20220211012
Tállai András fideszes országgyűlési képviselő, Lopes-Szabó Zsuzsa ügyvezető igazgató, Varga Mihály pénzügyminiszter és Solymosi Konrád Ferenc polgármester a bükkszentkereszti csarnok avatásán. (Fotó: Vajda János / MTI)

Az avatáson Varga Mihály pénzügyminiszter a családi vállalkozások fontosságát hangsúlyozta, a magyar gazdaság alapköveinek nevezte azokat. Elmondta, a kormány a hazai önellátás erősítésére hozta létre az Egészségipari támogatási programot, amelynek keretében több mint 66 milliárd forint kormányzati támogatással 57 cég valósít meg mintegy 86 milliárd forint összegű fejlesztést az ország számos pontján.


A Györgytea beruházásáról szólva Varga Mihály a hazai termékekbe, a magyar módszerekbe és a tradicionális magyar vállalatokba vetett bizalomról beszélt. Mint mondta, ezért is fontos, hogy a vállalat beruházása magas minőségű termékek nagyobb mennyiségű gyártását, a hazai piaci igények jobb kiszolgálását eredményezi.

D_VAJ20220211014
 Varga Mihály pénzügyminiszter az új bükkszentkereszti csarnokában az avatás napján (Fotó: Vajda János / MTI)

Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, csodálja a vállalkozást, hiszen Szabó György elismert ember, aki másokon segít, és mindenkit meggyőz arról, hogy a természet erejében hinni kell.


Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezető igazgatója  és Szabó Gyuri bácsi lánya az avatáson elmondta: a vállalkozás 2018-ig teljes egészében önerőből végezte minden fejlesztését, és teremtett több mint negyven munkahelyet egy hátrányos helyzetű térségben.


Hozzátette: 2018-ban nyílt lehetőség arra, hogy a már régóta aktuális új raktárépület és feldolgozóüzem építését pályázaton elnyert pénzből és önerőből megkezdjék, a beruházást 2021 végén fejezték be.

 

(Indexfotó: Komka Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló