2021. október 26., Dömötör

Környék ügye

#miskolc #magyar közút #havazás #bánkút #kidőlt fa #bükk

Így tették újra járhatóvá a kidőlt fák miatt lezárt utakat a Bükkben – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.10.14. 14:27

Akadt dolga a láncfűrészeknek.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, a szerda este elkezdődött hóesés következtében a Bükkben több helyen fák dőltek az úttestre, emiatt korábban lezárták a bánkúti bekötőutat és a Miskolc-Dédestapolcsány összekötő út egy szakaszát. A Magyar Közút közlése szerint csütörtökön kora délutánra sikerült mindkét utat újra járhatóvá tenni, így megnyihatták azokat.

 

A társaság a síkosságmentesítésen túl az útra dőlt fák és a hó súlya miatt az úttest fölé belógó ágak eltávolítására motoros láncfűrészekkel ellátott brigádot is a helyszínre küldött, munkájukat a katasztrófavédelem munkatársai és a rendőrség is segítették. A kidőlt fákat a szakemberek már eltávolították az útról, a belógó, hóval terhelt ágakról leverték a havat, szükség esetén az ágakat levágták. A térségben ugyanis a fáknak még megvan a lombkoronája, ráadásul a bükkfák gyökérzete nem túl mélyre nyúlik, így nehezebben bírják el a jelentős plusz terhet.

 

A kidőlt fák eltávolításáról és a hóeltakarítási munkálatokról a Közút hivatalos Instagram-oldalán tettek közzé egy rövid videót: 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a térségben közlekedőket továbbra is arra kérik, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek és még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló