2021. október 26., Dömötör

Környék ügye

#ügyészség #társkereső

Bosszúból hímringyónak állította be az interneten volt párját egy fiatal nő Heves megyében

Nagy Donát 2021.10.08. 08:46

A férfi elhagyta, ő pedig így látta jónak revansot venni.

A Hevesi Járási Ügyészség egy 21 éves nővel szemben emelt vádat, aki 2019 decemberéig élettársi életközösségben élt a sértettel, egy fiatalemberrel, akivel ekkor szakítottak. Ez heves indulatot váltott ki a két gyermekükkel magára maradt asszonyból, ezért elhatározta, hogy

bosszúból megalázza a volt párját.

Egy internetes közösségi oldalon a férfi adataival – de az érintett tudta és beleegyezése nélkül – valótlan profilt hozott létre, melyhez jogosulatlanul felhasználta a sértett általa jól ismert személyes adatait, telefonszámát, de még a részben eltorzított képmását is.

Egy másik internetes oldalon pedig olyan hirdetést tett közzé a sértett nevében, mely szerint az a saját neméhez vonzódik, és ezzel összefüggésben ellenszolgáltatásért szexuális együttlétekre vállalkozik.

A közzétételt követően a férfi több kéretlen telefonhívást kapott, a történtek jelentős érdeksérelmet okoztak neki. Miután a cselekmény volt élettársa tudomására jutott, a vádlott törölte a valótlan profilt és a hamis tartalmú hirdetést.

 

A járási ügyészség – eredménytelen közvetítői eljárás után – személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a nőt, akivel szemben jóvátételi munka büntetés kiszabását indítványozta, emellett indítványt tett arra is, hogy a bíróság a büntetés tartamára rendelje el az elkövető pártfogó felügyeletét.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló