2024. július 20., Illés

Környék ügye

#díj #borászat #noszvaj #egri borvidék #borászok borásza

Posztumusz lett a Borászok Borásza Thummerer Vilmos

Barna Benedek 2022.04.30. 09:30

Az egri borvidék híres borászának unokája vette át az elismerést a pénteki díjátadón.

 

Április 29-én, pénteken este hirdették ki a Borászok Borásza 2022 díjátadóján, hogy a tavaly december 21-én elhunyt Thummerer Vilmos noszvaji borászt választották a legjobbnak. Az elismerést unokája, Pulay Polett vette át – számolt be az Infostart.

 

Az est folyamán kihirdették a Borászok Barátja díjat, amelyet idén Miklósa Erikának ítélték oda, valamint kiosztották a Jövő Borásza ösztöndíjat, amelyet Trinfa Henriett vehetett át.

DSZZS20220429214
Pulay Polett a 16. Borászok Borásza díjátadóján a New York Palotában (Fotó: Szigetváry zsolt / MTI)

A magyar mezőgazdaságnak és ezen belül a magyar bornak kiemelkedő szerepe van az ország megítélésében – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a budapesti díjátadón.

 

A résztvevőknek azt kívánta, hogy folytatódjon az a fejlődés, amely a magyar borászatot az elmúlt három évtizedben jellemezte. Köszöntőjét Hamvas Béla szavaival zárta: "végül ketten maradnak, az Isten és a bor".

A 2007-ben alapított Borászok Borásza díj alapvetően különbözik a többi borászoknak szóló elismeréstől, hogy ebben az esetben nem szervezetek szavaznak vagy döntenek, hanem maguk a borászok választják ki maguk közül a legjobbat. A Borászok Borásza cím birtokosa az a kiemelkedő minőségű bort készítő személy lehet, akit az elmúlt évek Borászok Borászai egymástól függetlenül a hazai bortermelők 50 legjobbja közé jelölnek. Az ötven legjobb közül pedig két fordulóban választja ki maguk közül a végső győztest.

 

(Indexkép forrása: Egri Borút Egyesület / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló