2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

#áradás #tarna-patak

Árhullám vonul le a Tarnán

Csarnó Ákos - Időkép 2022.12.13. 07:45

Rengeteg eső esett.

 

Rengeteg eső esett a Tarna völgyében az utóbbi időszakban, ezért a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet is megközelítheti kedd reggel Tarnaörsnél a Tarna vízállása - tájékoztatott az idokep.hu.

 

 

 

 

Az elmúlt hétvégén kiadós eső öntözte meg hazánkat, többfelé a december havi átlagnál is több csapadék hullott. Emiatt sok folyónk vízhozama is megnőtt, azonban a legtöbb esetben az alacsony vízállás miatt ez inkább csak azt jelenti, hogy a normálisnak mondható szintre, vagy kevéssel afölé emelkedett a vízszint. Viszont egyes kisebb folyóinkon, patakainkon hirtelen kiugró vízemelkedést eredményezett ez a nagy mennyiségű eső. Ennek ellenére egyedül a Tarnán alakult ki olyan árhullám,

mely Tarnaörsnél kedd reggelre megközelítheti a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet

Hydroinfo.hu hidrológiai előrejelzése szerint. Viszont ez a vízállás nem lesz tartós, kedd délután már apadás várható, és a következő napokban a vízszint tovább csökken.

 

fotók: Napszava/idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló