2024. február 23., Alfréd

Környék ügye

#bükki csillagda #kupola

A helyére emelték a Bükki Csillagda kupoláját – FOTÓK

Székely Zoárd 2021.12.09. 08:25

A tervezetten jövő januárban nyíló épület Közép-Európa legmodernebb csillagászati látogatóközpontja.

 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb látogatóközpontja, a Bükki Csillagda építése elérkezett a befejező fázisához. Az épület legemblematikusabb része, a világ legnagyobb sorozatban gyártott 6,7 méter átmérőjű csillagászati kupolája szerdán a csillagvizsgáló tetejére került.

Download (1)
Fotó: MTI/Vajda János

A kupola több különleges távcsövet rejt, többek közt egy, a Nap biztonságos megfigyelésére alkalmas teleszkópot, valamint hazánk legnagyobb bemutató távcsövét is, amelynek átmérője 61 centiméter.

A tervezetten jövő januárban nyíló épület Közép-Európa legmodernebb csillagászati látogatóközpontja, ahol a tudomány-élmény-interakció hármasa segítségével tudhatunk meg érdekességeket a csillagok és az űrkutatás világáról.

Download (2)
Fotó: MTI/Vajda János

 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontja négy olyan attrakcióra épít, ahol minden korosztály számára felkínálják az élményekben bővelkedő játszva tanulás lehetőségét.

 

 

Címlapfotó: MTI/Vajda János

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló