2023. december 4., Borbála Barbara

Környék ügye

#gyöngyös #mátraháza #útfelújítás

Útfelújítás kezdődik a 24-esen, hónapokig lassíthatják a gyöngyösi szakasz forgalmát a munkálatok

Barna Benedek 2021.08.10. 13:48

Három ütemben újítják fel a főutat Gyöngyös és Mátraháza között, az első ütem szerdán indul és várhatóan száz napig fog tartani.

 

Összesen mintegy 2,5 milliárd forintból, várhatóan jövő év végéig megújul a 24-es számú főút mintegy 15 kilométeres szakasza Gyöngyös és Mátraháza között – jelentette be a beruházást elindító hétfői sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője az egerhirek.hu beszámolója szerint.

 

Horváth László jelezte, hogy a Gyöngyösöt Mátraházával összekötő főútszakasz korszerűsítése csak az első lépés, ehhez kapcsolódva ugyanis megújulnak a település állami kezelésben lévő, forgalmasabb belterületi útjai és megépül a nyugati, majd az északi elkerülő út is. Mindettől azt várják, hogy biztonságosabbá és gyorsabbá váljon a közlekedés Gyöngyösön, illetve tehermentesíteni lehessen a várost, segítve ezzel a Mátra könnyebb megközelítését. A beruházássorozat egésze várhatóan 2023 végéig készül el és az előzetes kalkulációk alapján mintegy 15 milliárd forintba kerül majd.

 

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője közölte:

a 24-es főút felújításának most kezdődő, Gyöngyös belterületi részét érintő, 1,8 kilométeres szakasza mintegy 670 millió forintból őszre készül el. Ezt követi majd a közel 8 kilométeres Mátrafüred-Mátraháza szakasz, míg a harmadik ütemben a főút Gyöngyöst Mátrafüreddel összekötő, 5,5 kilométeres része újul meg.

utfelujitas Mohai Balázs mti-
Fotó: Mohai Balázs / MTI (Képünk illusztráció)

 

A kivitelező HE-DO Kft. építésvezetője, Balázs Attila elmondta: az első ütem megvalósítása augusztus 11-én indul. A száz napra tervezett munka idején az érintett szakaszokon torlódás várható, ám a cég és a beruházó mindent elkövet azért, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozzák a közlekedésben – tette hozzá.

 

Az első ütemben 1,8 kilométeres belterületi szakaszon 20 ezer négyzetméternyi burkolatot újítanak fel és 3500 méternyi szegélyt építenek át. Emellett a buszmegállók burkolatát és a járdák egy részét is felújítják, és összehangolják a csomópontok jelzőlámpáinak működését a gépjárműforgalom gyorsabb átvezetése érdekében. Ugyancsak az első ütem része két meglévő gyalogátkelőhely jelzőlámpássá alakítása, valamint egy új jelzőlámpás csomópont kiépítése – részletezte Sántha Zoltán, a tervező Roden Mérnöki Iroda munkatársa.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló