2024. május 23., Dezső

Vélemény

#oroján sándor #városháza #fidesz #lázár jános #tarsoly józsef #kdnp #választás2024eger #orosz lászlóné ibolya #vágner ákos

Nagy bajban van az egri Fidesz

Csarnó Ákos 2024.04.19. 14:19

Kupleráj, kupleráj... no de hol a madame?

 

Az 1960-as években az Egyesült Államokban volt népszerű a Nixon-Kennedy elnökválasztás idején egy autós-matrica, aminek az volt a szövege, hogy „Hála istennek, csak az egyik győzhet!”. Ezt a szlogent nyugodtan importálhatnánk az egri helyzetre, mert jelen állás szerint ugyanis már nyolc polgármester-jelölt indulna az önkormányzati választáson, június 9-én. Vérszagra gyűlik az éji vad, mondhatni.

 

A nyolc jelölt közül négy egyértelműen a Fidesz fészekaljából ugrott elő: egy hivatalos, három pedig a farvizeken felevező jelölt. E tekintetben álságos Pajtók Gábor országgűlési képvislő csütörtökön elhangzott kijelentése, hogy a politikai ellenfeleik is tudják, hogy csak az egységes, összetartó csapat garantálhatja a fejlődést a városban, ezért híresztelik azt, hogy Egerben több Fidesz van. Egerben egy Fidesz van és minden ellenkező híresztelés ellenére a Fidesz-KDNP pártszövetség Egerben is sérthetetlen. Nos, ez nehezen tartható álláspont.

 

Még tavaly szeptemberben írtam egy összefoglalót az egri Fideszről és az akkori állapotokról. Most onnan folytatom, tehát aki kicsit több háttérinformációra kíváncsi az olvassa el azt az írást.

 

 

via GIPHY

 

Ebben a pillanatban a Fidesz-KDNP egri jelöltje Vágner Ákos. A társulatnak meg van a tíz képviselőjelöltje is, vagyis listát is tudnak állítani. Igen ám, csakhogy több sebből is vérzik a történet (főleg ha azt is nézzük, hogy Lázár Jánost kellett leszerződtetni egy egri látogatásra, aki Egerbe csak tüzet oltani szokott járni, meg hát olyan, mint Piszkos Fred... akit dícsér, az azonnal gyanússá válik). Többek között – és időrendben haladjunk vissza – országos botrány szintjére sikerült majdnem felemelni azt, hogy a KDNP majdnem „megtagadta a logót” Vágner Ákostól és így Pajtók Gábortól. A botrányt csak úgy sikerült elkerülni, hogy az utolsó pillanatban leszóltak „fentről”, így a KDNP neve felkerült Vágner Ákos mellé, azonban végleg megromlott a kapcsolat a Habis-féle lokálpatriótákkal, ráadásul a jelenleg még a Közgyűlésben ülő Fidesz-árva Bódi Zsolt és Kovács Cs. Tamás, maguk mellé ültetve Lájer Krisztián ex-jobbikos jelöltet megnevezték a nyolcadik polgármester jelöltet Tarsoly József személyében. Tehát már ebből látszik, hogy nem igaz az, hogy a Fidesz egységes.

 

 

fotó: Függetlenül Egerért facebook

 

Ezt megelőzően egy másik Fidesz-árva, Orosz Lászlóné Ibolya, jelenlegi FideszKDNP frakcióvezető is bejelentette indulási szándékát, polgármesternek is. Egyi viszonylatban jelentős vállalkozó, megteheti, hogy függetlenként elinduljon, de hát az elmúlt évtizedes tevékenysége alapján egyértelműen látszik, hogy ő is szakadár és a Fidesztől lehulló szavazatokra hajt. Ugyanis minden Fideszből kilépő-kizárt induló legnagyobb részt a Fidesztől vesz el szavazatot, így egyértelműen látszik, hogy ki ellen „megy a játék”. Hiába reklámozza a Fidesz a közösségi oldalon, hogy rend, béke, együttműködés, a legnagyobb kupleráj jelenleg a Fidesz környékén található városunkban.

 

Az sem a nagy összetartozást és kedvet muatatja, hogy a Fidesz egri jelöltjei között van olyan is, aki egyenesen nem vállalja a logót és "függetlenként indulna. 

 

 

 

Tavalyi írásomban nagyjából összefoglaltam a Fidesz-KDNP egri kétfejűségének történetét, a súlyos tehertételeket és az egyik fejezetet az alábbiakkal zártam:

Oroján Sándor azonban még okozhat fejfájást 2024-es önkormányzati választások előtt, ha bejelenti, hogy indul a választáson. Ráadásul még nagyobb lesz a baj, ha nem egyedül, hanem jelöltek társaságában – már csak azért is, hogy bosszúból gyengítse a Fidesz esélyét a jövő évi győzelemre, noha számára a polgármesteri cím elérése egyelőre sci-fi kategória.

Nos, a sci-fi kategóriát lassan törölhetem, jelenlegi állás szerint a volt fideszes frakcióvezető és az általa gründolt Egerért Most Egyesület is rajtvonalhoz fog állni a választásokon. Nem csodálkoznék, ha a korábbi fideszes szavazói névjegyzék, a helyi „Kubatov-listák” náluk is meglennének, nemcsak a nagy tesónál, így simán behúzhatják a jelölteket és futhatnak neki a választásnak.

 

Szóval jelenleg négy fideszhez köthető jelölt indulna a választáson, de ki tudja meddig szakad a jobboldal? A Mi Hazánk is indítja Pápai Ákos, Elképzelhető, hogy Pócs Alfréd is indul és ha Magyar Péter esetleg bekavar az egri választásba… az már tényleg úgy összezavarna itt mindent, hogy megjósolhatatlan lesz a végeredmény.

 

Az pedig, hogy Mirkóczki Ádámot és a NER-kapcsolatait miként ítélik meg a választók, nos az is egy rakás kérdést fog felvetni.

 

indexkép: Lázár Jámnos facebook 

 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló