2021. december 6., Miklós

Mindenki ügye

#koronavírus #orbán viktor #oltás #harmadik oltás

Augusztustól lesz lehetőség a harmadik vakcinadózis felvételére

Nagy Donát 2021.07.16. 08:12

Orbán Viktor a reggeli interjújában azt mondta, ugyan sok a kérdés az oltás körül, de ártani biztosan nem árt.

Orbán Viktor ma reggel a szokásos, Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, hogy számos döntést hoztak. Szerinte a harmadik oltás tekintetében megoszlanak a vélemények, a miniszterelnök szerint a WHO (Egészségügyi Világszervezet) is bizonytalan ebben a kérdésben.

Olyan véleményt nem ismerünk, hogy ártana, abból van a vita, hogy hasznos-e

- mondta a miniszterelnök.

Ez alapján a kormány lehetővé teszi a harmadik oltás felvételét.

Ehhez fel kell keresni a korábbi oltást beadó orvost, a második oltás beadása után 4 hónappal ugyanazon az oltópontot, ahol a korábbiakat is beadták.

 

Időpontot kell kérni a harmadik vakcinaadag beadásához [vélhetően az EESZT felületen kell majd időpontot regisztrálni - a szerk.]. Nem lesz korosztályokra bontott oltási kampány, a miniszterelnök szerint lesz elég oltóanyag.

 

Orbán Viktor azt mondta vannak, akik szerint jó, ha az egyes oltóanyagokat kombinálják, mások szerint ez ártalmas. Ezt szerinte a politika nem is tudja eldönteni, a szakértőkre kell bízni. 

 

Augusztus 1-jétől lehet felvenni a harmadik oltást.

A miniszterelnök szerint az egészségügyben dolgozóknak kötelezőve teszik az oltást.

Egy kérdésre elhangzott, hogy nem tart újabb, nagymértékű koronavírus hullámtól. Az idősek azonban szerinte is veszélyben vannak az új delta (korábban indiai) variáns miatt.

Az idősebbeket mind fel fogják keresni, egyenként, személyesen, de nekik sem lesz továbbra sem kötelező az oltás.

Ha beadatják, beadatják, ha nem, nem

- mondta Orbán Viktor.

 

Aki nem kapott legalább két oltást, azt arra kéri, ne menjen külföldre.

 

Szerinte nagyon ártalmasak azok az álorvosok, akik butaságokat mondanak ott, ahol feltűnnek. De dühös azokra a politikusokra is, akik járványügyi kérdésekben úgy állnak ki az emberek elé, hogy nem is értenek hozzá.

maxresdefault
Fotó: MTI

 

Az egészségügyi kérdések után előkerült a melegellenessé eltérített pedofiltörvény is. Szerinte az, hogy emiatt támadják Magyarországot, az egy jogi huliganizmus, hiszen ehhez semmi köze Brüsszelnek, ez nemzeti hatáskör.

A Bizottság álláspontja szégyenletes

- Orbán szerint LMBTQ aktivistákat kéne beengedni az iskolákba Brüsszel új ötlete alapján, de ezt nem fogjuk hagyni és harcolni fogunk ellene. A miniszterelnök szerint ezek szexuális propagandisták.

 

Ezek után hosszasan beszélt arról, hogy igazságtalan az, hogy emiatt visszatartanák az EU-s pénzeket. Azt mondta, a magyar gyerekeknek ne mások mondják meg, hogyan akarjuk nevelni őket, és szerinte őrület, ami nyugaton van ezen a téren.

Nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskolákban

- jelentette ki, majd azt is mondta, felelőtlenség lenne, ha mindenféle jelölés nélkül egy mesekönyv is ilyenekről írna.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló