2022. december 5., Vilma

Eger ügye

#eger #városháza #kivilágítás #zöld

A riói Krisztus-szobor és a kínai Nagy Fal után az egri Városháza is zöldbe borul

Székely Zoárd 2022.03.17. 09:41

Az ír nemzeti nap apropóján csatlakozott a város a „Globális Zöldítés” programhoz.

Eger is csatlakozik idén a „Global Greening” programhoz, melynek keretében az egri Városháza zöld díszkivilágítást kap majd – közölték az önkormányzat közleményében.

A „Global Greening” egy globális zöldítési program, amely egy helyi ikonikus épület zöld díszkivilágítását jelenti március 17-én, azaz csütörtökön, az ír nemzeti napon.

A „Globális Zöldítés” programja, amely ikonikus helyszínek zöldfénnyel történő díszkivilágítását jelenti 2009-ben kezdődött azzal a céllal, hogy a nemzetközi figyelem középpontjába kerüljön Írország és a nemzetközi partnerei közötti együttműködést és e kapcsolatok további elősegítése.

 

Az épületek zöld díszkivilágítása március 17-e hetén, Szent Patrick napjának hetén történik. 2019-ben a zöldítési kampány eredményeként 470 ikonikus épület, helyszín került zöld fénybe világszerte 55 országban, például a sydney-i operaház, a Rio De Janeiro-i Krisztus szobor, Rómában a Kolosszeum, Kínában a Nagy Fal egy része, a párizsi Sacre Coer, csak a legjelentősebbeket említve.

ss-180317-st-patricks-day-19-edited
Fotó: NBC News

 

Ezen ikonikus helyszínek zöldfénnyel történő díszkivilágítása nemcsak Írország és a nemzetközi partnerei közötti együttműködést és a fejlett kapcsolatokat segíti elő, de maguk a kivilágított épületek is a nemzetközi figyelem középpontjába kerülnek. A világszerte megtartott Szent Patrick napi ünnepségsorozat nagy publicitást, intenzív média figyelmet jelent, különösen a globális kampány résztvevői számára. Ezáltal a Globális Zöldítés mind Írország mind a kampányban résztvevő partnereink számára előnyös.

Magyarországon Győr, Szombathely, Kecskemét, Budapest és Eger kapcsolódott be a zöldítés programjában.

Március 17-én az ír nemzeti ünnepen zöld díszkivilágítást kap a Lánchíd, a Citadellán a Szabadságszobor, a Művészetek Palotája, Győrben a Jedlik Ányos híd, Szombathelyen a Szabadság Emlékmű valamint városunkban a Városháza épülete.

 

A Városháza „zöldítése” március 17-én, 18:00 és 21:00 óra között lesz megtekinthető.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló