2022. július 7., Apollónia

Eger ügye

#egerplusz #eger #városháza #gyermekvédelem #kivilágítás

Ilyen volt a kékbe öltözött egri városháza – FOTÓK

Barna Benedek 2021.11.21. 09:00

Szombat este néhány órára kivilágították az épületet, amivel a gyermekek jogaiknak védelmére hívták fel a figyelmet.

 

November 20-án, a gyermekek világnapján az UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapja ismét megrendezi globális kampányát és kékbe borítja a világot. Világszerte kék fényfestést kap számos ikonikus épület, és a kék szín visszaköszön a különleges kezdeményezésben is, melynek fókuszába idén a gyermekek és fiatalok mentális egészségét helyezte a szervezet.

 

A kék színbe borított épületekkel szeretnék felhívni a figyelmet arra is, hogy szükség van az ellátórendszer kapacitásának növelésére, illetve arra is, mennyire fontos, hogy mindannyian figyeljünk a gyerekekre, vegyük észre és vegyük komolyan a lelkiállapotukban beálló változásokat. Ehhez a kampányhoz csatlakozott Eger önkormányzata is, így szombat este, 17 órától 21:00-ig – 24 lámpa által megvilágítva – kék színbe öltözött az egri városháza.

 

A kivilágított épületről az EgerInfo oldalán osztottak meg néhány képet:

001

002

003

A gyermekek világnapján a gyermekjogok fontosságára hívják fel a figyelmet, hiszen 1989-ben ezen a napon írták alá a Gyermekjogi Egyezményt. A világon a legszélesebb körben elfogadott emberi jogi dokumentumról van szó, amely 196 országban garantálja, hogy minden gyermeket ugyanolyan alapjogok illessenek meg. 

(Képek forrása: EgerInfo)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló