2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

#illegális hulladék #városgondozás

Városgondozás: meg kell találni az illegális szemetelőket Egerben, hogy ők fizessék az elszállítást!

2021.04.14. 11:16

Az egri önkormányzati cég az Egri Ügyek olvasója révén szerzett tudomást a vár közelében lévő hulladékösvényről, amit megrendelésre el fognak tüntetni. Ám hatóságként nem intézkedhetnek, ezért fontos a rendőrségi bejelentés.

Az Egri Ügyek megkeresésére értesült a Vécsey-völgy és a vár közelében lévő hulladékösvényről az egri önkormányzati tulajdonban lévő Városgondozás Eger Kft., amelyet Juhász Géza ügyvezető tájékoztatása szerint megrendelésre el fognak szállítani a területről.

 

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után, helyi lakosoktól úgy értesültünk, hogy a szemetet elszállították a helyszínről, amelyet az alábbi fotó is bizonyít:

vécsey (1)

Juhász Géza válaszlevelében azt írta: "A Városgondozás Eger Kft. szolgáltató cégként szerződések, valamint megrendelések alapján végzi tevékenységét. Önszorgalomból, illetve lelkesedésből nem dolgozunk, ugyanis ennek nincs meg az ellenértéke. Ezért is gazdasági társaság a Társaság."

vécsey pasa mögött eger mcz klarixa

Az ügyvezető szerint a bejelentőnek, aki tájékoztatatta az Egri Ügyeket, lehetősége lenne közvetlenül „hulladékradar” applikáción keresztül bejelentést tenni, vagy közvetlenül az Önkormányzat szakirodájához fordulni, ahol azonnal beazonosítható a helyszín és megkezdődik a hatósági intézkedés.

 

Az illegális hulladékkupacok azért keletkeznek mert a törvényt nem tisztelő állampolgárok és vállalkozások nem hajlandóak ezen szolgáltatásért fizetni. Ez által jelentős kiadásokat generálnak az Önkormányzat egyébként is szűkös költségvetésének terhére. A hulladékgazdálkodással összefüggésben, hatósági intézkedés folyamán szükséges felderíteni a tettest, és amennyiben ez eredményre vezet, a „szemetelő fizet” elv alapján be kellene hajtani a felmerülő költségeket. Erre vannak illetékes szervek, illetve a Hatóság ..és ez nem a Városgondozás. Egyébként a vonatkozó törvény alapján az illegális hulladékelhagyás nem pusztán szabálysértés, mely pénzbírsággal sújtható, hanem bűncselekmény - fogalmazott Juhász Géza.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló