2022. augusztus 10., Lőrinc

Eger ügye

Újra megjelentek az EVAT nevével visszaélő csalók Egerben

2019.11.30. 00:00

Lakásfelújítással, ablakcserével házalnak.

 

Az Egri Ügyek utoljára szeptemberben számolt be róla, hogy csalók járják Egert, akik főleg idős emberekhez becsöngetve ígérnek például ablakcserét vagy más felújítási munkát, majd előleget kérnek a gyanútlan lakóktól a később el nem végzett munkára. A csalók az egri vagyonkezelő cég, az EVAT Zrt. munkatársaiként mutatkoztak be.

 

Olvasóink arról értesítettek minket, hogy az EVAT nevével visszaélő csalók újra megjelentek Felsőváros lakótelepein. Ezért kérdésekkel fordultunk az önkormányzati céghez.

 

"A sajnálatos eseményről az Ön levelével közel azonos időben más forrásból is kaptunk információt. A konkrét sértett személye előttünk ismeretlen, de igaznak véljük a hírt. Ezúton erősítem meg, hogy az EVAT Zrt. semmiféle lakásfelújítási, nyílászárócsere programot nem indított jelenleg ilyen szolgáltatást nem nyújt a lakosság felé. A közelmúltban történt hasonló esetben is közleményt tettünk közzé, amit most megismétlünk, hogy a lakosságot megóvjuk az áldozattá válástól. Abban az esetben, ha a sértett személye ismertté válik előttünk, csalás bűntette miatt feljelentést fogunk tenni ismeretlen tettes ellen az illetékes nyomozóhatóságnál." - írta az egri vagyonkezelő.

 

Vigyázat! Csalók járják Egert az EVAT nevében, figyelmeztetést adott ki a városi cég

Pénzt próbálnak kicsalni a gyanútlan emberektől. Több olvasónk is jelezte az Egri Ügyek felé, hogy az egri városi vagyonkezelő cég, az EVAT nevében intézkedve ismeretlenek járják az egri lakásokat, a lakóknak pedig ablakcserét, illetve energetikai tanúsítvány kiállítását ígérik, előlegért cserébe.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló