2022. január 18., Piroska

Eger ügye

#egerplusz #eger #turizmus #heves megyei kereskedelmi és iparkamara #kampány #eger városi turisztikai kft

Újra Eger! – Még bizonytalan a nagy rendezvények sorsa, de már így is éledezik a város

Keller Richárd 2021.04.30. 12:45

Több mint 160 fotó és videó érkezett az Újra Eger! pályázati felhívásra, a nyertes pályaművek online felületen és óriásplakátokon népszerűsítik a várost. A kampány egy programpályázattal folytatódik az Eger Városi Turisztikai Kft. és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében.

Népszerű és sikeres volt a februárban meghirdetett Újra Eger! kampány, 50 pályázótól több mint 160 pályamű érkezett – közölte Törőcsik Gábor, az Eger Városi Turisztikai Kft. ügyvezetője pénteken Egerben. Felidézte: a turisztikai újranyitás első lépéseként a szervezők Eger népszerűsítésére alkalmas fotók és videók beküldésére írtak ki pályázatot. A beküldött munkák közül a szakmai zsűri és a közönség is kiválasztotta a számára legjobbakat.

 

A zsűri elsősorban a pályamunkák turisztikai marketing szempontú felhasználhatóságát vizsgálta meg, a kiválasztott munkák az újranyitási kampányban is megjelenhetnek.

IMG_3404
Törőcsik Gábor elmondta: a közönség egyéni ízlése és elbírálása szerint döntött a legnépszerűbb alkotásokról. Az érdeklődők a visiteger.com Facebook-oldalán, illetve YouTube-on adhatták le szavazataikat április 29-ig. Összesen több mint 9400 szavazat érkezet, a legnépszerűbb fotó 535 voksot kapott, a galériát több mint 60.000 fő tekintette meg. A díjak turisztikai vállalkozások önkéntes felajánlásaiból kerültek ki.

 

A sikeres fotó- és videó pályázatot követően újabb felhívással folytatódik a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. közös újranyitási kampánya, közölte Törőcsik Gábor.

A szervezők ezúttal olyan önkéntes egri felajánlásokat várnak kisléptékű produkciókra, melyek a lakosság és az idelátogató turisták számára is vonzóak lehetnek.

IMG_3406 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. reményei szerint a jelentkezők produkcióival az újranyitást követően villámgyorsan, akár napok alatt ismét felpezsdülhet Eger. Az így létrejövő szabadtéri, ingyenes programok rugalmasan egészítik majd ki Eger amúgy is színes programkínálatát. Jelentkezni május 20-ig lehetséges Eger turisztikai honlapján, a visiteger.com portálon.


Minczér Gábor, Eger alpolgármestere az újranyitással kapcsolatban elmondta, örömteli hír, hogy a járvány által legjobban sújtott két szektor szereplői, a szálláshely-szolgáltatók és a vendéglátók végre kinyithatnak.

Hozzátette: sajnos a nagyrendezvények sorsa továbbra is bizonytalan, mert még nem született kormányzati döntés. Minczér bízik abban, hogy hamarosan ezeket is meg lehet tartani, mert továbbra is növekszik a beoltottak száma.

A nagyrendezvények finanszírozásával kapcsolatban megjegyezte: annak mértéke függ a kormány májusi döntéseitől. Reménykeltő Az Újra Eger! címmel indított turisztikai újranyitási kampány, amelyre sok fotó- és videó pályázat érkezett, hangsúlyozta az alpolgármester.

IMG_3397
File Sándor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára arról beszélt: bizakodásra ad okot, hogy a város egyik legfontosabb ágazata, a turizmus újraéledhet, az Újra Eger! pályázat is ezt segíti elő, amelyet az iparkamara anyagilag is támogatott. Mint mondta, ígéretes pályaművek születtek fotó és videó kategóriában. Az alkotásokat egy szakmai és egy közönségi zsűri is elbírálta és nagy visszhangja volt a közösségi médiában is, rengeteg lájkot kaptak a pályaművek. Ez különösen fontos, hiszen Eger már ezzel a hírveréssel is sokat nyerhet, tette hozzá.

IMG_3400

(Fotók: Keller Richárd)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló