2023. március 21., Benedek

Eger ügye

#mesterképzés #ekke #Eszterházy Károly Katolikus Egyetem #művészeti instruktor

Újabb mesterszakkal bővült az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képzési kínálata


Most már művészeti instruktor is lehetsz Egerben!

 

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság egyhangú véleménye alapján a napokban vette nyilvántartásba az Oktatási Hivatal az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem legújabb mesterképzését, a művészeti instruktor MA szakot.

 

A képzés átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt a művészettörténettől, esztétikától a gazdasági, jogi, társadalomtudományi, kommunikációs ismereteken át a művészetszervezői- és közvetítői ismeretekig. Ezek az ismeretek az instruktort abban segítik, hogy képes legyen átlátni, megtervezni, megszervezni, összefogni, irányítani és lebonyolítani művészeti és kulturális projekteket – önállóan, illetve más területekhez tartozó szakemberekkel együttműködve.

Az egri képzés kuriózuma, hogy háromféle művészeti területhez – képzőművészethez, mozgóképművészethez és zeneművészethez – kapcsolódó közvetítői tudást kínál háromféle specializáción keresztül:

 

-      kiállításszervezői és képzőművészeti instruktor,

-      mozgóképművészeti instruktor,

-      koncertszervező és zenei kurátor specializáció.

A szak az egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Karán kerül meghirdetésre január végén. A megfelelő alapdiplomával rendelkezők február 15-ig nyújthatnak be jelentkezést a 2023 szeptemberében induló nappali vagy levelező képzésre.

 

A négyféléves képzési idejű művészeti instruktor MA képzéssel együtt immár 13 mesterszakkal, 21 osztatlan (mesterfokozatot nyújtó) szakkal, 32 alapképzéssel és 9 felsőoktatási szakképzéssel várja a továbbtanulókat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a 2023/2024-es tanévre.

 

indexkép: Egri Főegyházmegye

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló