2022. augusztus 8., László

Eger ügye

#eger #érsekkert #térfigyelő kamera

Új térfigyelő kamerák kihelyezése merült fel a keddi érsekkerti incidens miatt

Barna Benedek 2022.01.06. 18:36

A megtámadott fiatalok egyikének édesanyja arra kérte a városvezetést, hogy tegyenek lépéseket a hasonló esetek megelőzése érdekében.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, január 4-én kedden este az egri Érsekkertben négy fiatalkorú fiút a patak melletti sétányon egy számukra ismeretlen férfi – feltehetőleg egy gázspray-vel – lefújt. Az ügyet a rendőrség vizsgálja, az egyik fiú édesanyja pedig nyílt levélben kérte Mirkóczki Ádám polgármestert, hogy legalább a sétányon minden este legyenek járőrök, és helyezzenek ki oda térfigyelő kamerákat is.

 

A felvetésekre a városvezetés részéről Minczér Gábor alpolgármester reagált, aki a TV Eger-nek úgy nyilatkozott: természetesen figyelembe veszik az anyuka megkeresését, és

"a költségvetés vonzatában" megnézik, hogy hova lehetne még kamerát kihelyezni, valamint a következő közgyűlésen felhívják a rendőrség vezetőjének figyelmét a fokozott járőrözésre.

Az alpolgármester hozzátette: az Érsekkertben két kamera is működik, melyek felvételeit átadták a rendőrségnek.

pikrepo-com - térfigyelő
Fotó: pikrepo.com (Képünk illusztráció)

Oroján Sándor, az egri Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán megosztotta az anyuka nyílt levelét, a mellé írt bejegyzésében pedig azt írta, "nem normális világ az, ahol éjszaka egy megyeszékhely közepén sincs biztonságban az ember", de a hasonló esetek térfigyelő kamerákkal megelőzhetők lennének, majd kritizálta a városvezetést, amiért szerinte az idén erre szánt 25 millió forintnak csak töredékét használták fel kamerarendszer fejlesztésére.

 

Minczér Gábor erre az EgerInfo oldalon reagált. "Jelenleg nyolc helyszínen indult el a kamerák kitelepítése. Vannak helyszínek ahol már el is készültek a kollégák és már üzemelnek a berendezések, de vannak olyanok is ahol még az ÉMÁSZ-ra várunk, hogy kiépüljön a megfelelő infrastruktúra" – idézi a portál az alpolgármestert. Minczér azt is hangsúlyozta, hogy a városvezetés nem akart volna pénzt elvonni ettől a területtől, de miután a kormány döntése értelmében több száz millió forint adóbevételtől esett el Eger, az emiatt szükségessé vált megszorítások ezt a területet is érintették.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló