2021. november 29., Taksony

Eger ügye

#drog #kábítószer

Új drogstratégiát készít a város, októberre lesz kész

2021.08.19. 08:10

Jelenlegi stratégiáját 2014-ben alkotta, amelyet megújítani szükséges, ebben vállal aktívan szerepet a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF).

 

Az önkormányzat közleménye szerint folyamatos az adatbekérés, illetve ezek feldolgozása, elemzése zajlik a napokban. A drogstratégia helyzetértékelésének kiegészítéséhez három fókuszcsoportos megbeszélést szerveztünk, melyre a drogproblémával kapcsolatba kerülő szervezetek képviselőit hívtuk meg.

 

Az első beszélgetés az iskolai védőnők, iskolai szociális segítők, iskolapszichológusok, pedagógusok, szenvedélybeteg-ellátásban dolgozó szakemberek részvételével az iskolai prevenció és szerhasználat témájában zajlott, a másik fókuszcsoportos beszélgetésre történő meghívás Eger város képviselő-testületének szólt, megszólítva rajtuk keresztül a lakosságot, a harmadik megbeszélés pedig a problémás droghasználókkal közvetlenül kapcsolatba kerülő szervezetek képviseletének részvételével (rendőrség, mentősök, polgárőrség, közterületfelügyelet, utcai szociális munkások, hajléktalan és szenvedélybeteg-ellátás, gyermekjólét és családsegítés) valósult meg.

 

A beszélgetéseken arra voltak kíváncsiak, hogy a különböző szervezetek hogyan látják a városban a drogproblémát.

 

A megbeszélés során a város közterületein tapasztalható drogprobléma kapcsán mondhatták el tapasztalataikat és észrevételeiket, illetve javaslataikkal segítették a stratégia megalkotásával foglalkozó szakemberek munkáját.

 

A stratégia megalkotásának munkálatai jelenleg is zajlanak szervezetfejlesztéssel egybekötve, hiszen elengedhetetlen a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumban résztvevő tagszervezeteket újabb szervezetekkel bővíteni, hogy minél szélesebb körben juthasson el a Fórum az érintettekhez.

 

A stratégia elkészítését az októberi közgyűlésre vállalták, annak elfogadását követően valósulhat meg a publikálása.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló