2021. október 26., Dömötör

Eger ügye

#egerplusz #eger #turizmus

Turizmus: az egri ősz Budapest után a legvonzóbb, imádják a turisták a városunkat

Szabadi Szabolcs 2021.10.09. 09:31

Elég jó érzés, hogy ebben a témában gyakorlatilag nem lehet újat mondani.
szg22
Fotó: Szinok Gábor

 

Ismét sikeres nyári szezont zárt a hazai turizmus és a Szallas.hu: az oldalon leadott foglalások mennyisége 6 százalékkal nőtt 2020 nyarához és 7 százalékkal a járványt megelőző 2019-es nyári szezonhoz képest.

    

Az MTI-nek küldött pénteki közlemény szerint a Szallas.hu által közvetített bruttó forgalom 20 százalékkal bővült a 2020-as szezonhoz viszonyítva és 25 százalékkal 2019 nyarához képest. Az átlagos foglalási érték 15 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Ez utóbbi a Balatonon volt a legnagyobb, a foglalások átlagos kosárértéke 99 ezer forint volt. Ezt követte a Tisza-tó 81 ezer forinttal, a Nyugat-Dunántúl 79 ezer forinttal, Észak-Magyarország 70 ezer forinttal és az Észak-Alföld 69 ezer forinttal. Budapest és vonzáskörzetében 58 ezer forint körül alakult az átlagos foglalási érték.
    

A Szallas.hu adatai alapján egy főnek egy éjszaka átlagosan 13,8 százalékkal került többe idén nyáron tavalyhoz viszonyítva, országosan - mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. Hozzátette, hogy országos viszonylatban az átlagos foglalási ár fejenként egy éjszakára 10 ezer forint volt idén nyáron.
    

A Szallas.hu-n foglaló vendégek 96 százaléka belföldi úti célt választott, a foglalási darabszám statisztikái alapján a belföldi települések toplistájának élén Siófok, Budapest és Hajdúszoboszló végeztek, majd Eger, Balatonfüred, Hévíz és Gyula következett a sorban. 

Kitértek arra, hogy ősszel Budapest, Eger, Gyula, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Míg nyáron a Balaton térsége volt a legnépszerűbb, ősszel átveszi a vezetést Észak-Magyarország, a foglalások ötöde oda szól.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló