2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

#eger #katasztrófavédelem #társasházak #tűzmegelőtés #konzultáció

A társasházakban követendő tűzmegelőzési szabályokról lehet kérdezni Eger tűzoltóit

Barna Benedek 2021.11.21. 11:55

Háromnapos konzultációt tartanak.

 

"Társasházak napja" címmel online konzultációt tartanak a katasztrófavédelmi kirendeltségek november 24-26. között, azaz szerdától csütörtökig – adta hírül honlapján a Heves Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.

 

Mint írják: a fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól

Idén a világhálón és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is.  

társasház-tűz-mti-komka
Fotó: Komka Péter / MTI

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal. 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltsége az eger.kvk@katved.gov.hu e-mail címen, vagy a (06-36) 510-630-as telefonszámon, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a gyongyos.kvk@katved.gov.hu e-mail címen, vagy a (06-36) 510-233-as telefonszámon várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló