2024. április 13., Ida

Eger ügye

#albánia

Szabadtéri szkander asztalt kapott a Szkander bég tér

2024.03.04. 12:27

 

Avnija Hafuzi, Albánia tiszteletbeli konzulja jóvoltából hazai sportemberek, a magyarországi albán diaszpóra tagjai és egriek részvételével avatták fel a kétnyelvű utcanév táblát, valamint az ország első szabadtéri szkander asztalát a Szkander bég téren - tájékoztatott az egri önkormámyzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

Az eseményen Farkas Attila alpolgármester elmondta, az egri Szkander bég tér 2000 óta viseli az albán hadvezér nevét. A tér megújításának részeként a tavalyi évben Avnija Hafuzi Albánia tiszteletbeli konzulja jóvoltából 6 db gömbkőrist ültettek el a tér melletti játszótéren.

 

 

fotó: Eger Város Hivatalos Oldala 

 

Genti Bendo, Albánia budapesti nagykövetségének ügyvivője arról beszélt, bízik benne, hogy hamarosan a hadvezér szobrát is kihelyezhetik.

 

A rendezvényen több meghívott vendég is felszólat, így többek között dr. Garamvölgyi László dandártábornok, az ORFK volt szóvivője, Szász György szkander világbajnok vagy Juhász Ferenc karatemester is és voltak, akiknek az eső sem szegte kedvét és ki is próbálták az új sporteszközt.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló