2022. július 6., Csaba

Eger ügye

#egerplusz #eger #vendéglátás #stopcsomagolás #reggeli #brunch #életmód

Hulladékmentes vásárlás előtt egy bundáskenyér becsúszhat? Reggelizővé avanzsál Eger csomagolásmentes boltja

Kovács Dávid 2022.06.15. 14:20

Konyhával bővül az Almagyar utcai StopCsomagolás, ahol előnyben részesítik a helyi kistermelők szezonális, vegyszermentes alapanyagait.

 

Alagsori reggeliző és brunch-konyhával bővül Eger csomagolásmentes és környezetbarát boltja, az Almagyar utcai StopCsomagolás, derül ki a hely közösségi médiás felületéről.

 

A csomagolásmentes üzlet működtetői "fenntartható reggelizőként" hivatkoznak a helyre, ahol hideg és meleg reggelifélékkel, brunch fogásokkal várják majd a vendégeket – a húsevőket, a vegetáriánus, valamint a vegán étrendet követőket egyaránt.

stopcsomagolás-eger-fb
Fotó: StopCsomagolás reggeliző / Facebook

A reggelizőt egy próbahétvégével fogják megnyitni: június 18-án, szombaton, reggel héttől délután egyig, 19-én, vasárnap, pedig kilenctől egyig lehet majd kipróbálni a helyet, ahol vendégváró falatkákkal, limonádéval és sajtkóstolóval várják a vendégeket. A StopCsomagolás reggeliző szerdai posztja szerint a nagy érdeklődésre való tekintettel asztalfoglalásokat is felvesznek. Fontos, hogy ez még csak próbaüzem, élesben majd július első napjától üzemel a konyha.

Az ígéret szerint az üzemeltetők a konyha működése során is hűek maradnak az elveikhez, így minimalizálják a kibocsátásukat, hulladéktermelésüket. Ahol csak lehet, csomaglásmentes alapanyagokat használnak, előnyben részesítik a szezonális, vegyszermentes, lehetőleg helyi kistermelőktől származó finomságokat, szelektíven gyűjtik a szemetet és idővel tervezik a zöldség-gyümölcs-tojáshéj maradványok komposztálását is

– írja a hír kapcsán Egrinapok blog.

 

És hogy milyen ételeket lehet majd kapni a reggelizőben? A próbahétvége Facebook-eseménye szerint lesznek:

 

-tojásos ételek 
-bundáskenyér 
-amerikai palacsinta 
-hideg és meleg szendvicsek 
-különböző saláták 
-pohárkrémek 
-smoothie tálak 
-zabkásák

 

Szerda délelőtt már az étlap is felkerült a reggeliző oldalára, ezt itt lehet bogarászni.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló