2021. május 14., Bonifác

Eger ügye

#eger #sas út #kerékpárút

Sókupacra panaszkodott a kerékpáros a Sas úton, az egri Városgondozás elnézést kért

2021.02.15. 17:45

Mégsem olyan rossz a helyzet a bicikliutakon városunkban.

Az egri Sas út közelében futó bicikliút takarítása miatt panaszkodott egyik olvasónk, akitől az alábbi fotót kaptunk a helyszínről. Mint látható, a síkosságmentesítésre használt só egy szép kupacban ott maradt az út közepén, jókora közlekedési akadályt képezve.

sas út

A látvány miatt kérdéseket küldtünk a Városgondozás Eger Kft.-nek, akiknek válaszából kiderült, hogy mindössze fél órát volt a sókupac az úton:

 

"Havazás, jegesedés esetén a Városgondozás Eger kft. folyamatosan végzi a téli síktalanítást a városban található kerékpárutakon, így a Sas úti kerékpárúton is. A letakarítás közben és azt követően folyamatosan fagypont alatt volt a hőmérséklet, így a kerékpárúton helyenként maradtak jégbordás szakaszok. Ezen szakaszokon dolgozóink kézi erővel végezték a munkát az átmenetileg ott kihelyezett sókupacokból.


A művelet folyamán a művezető különböző,központi helyekre deponálja a szóróanyagot, a dolgozók onnan hordják szét a közeli járdákra, gyalogátkelőhelyekre, ebben az esetben a kerékpárútra. A kerékpárutakat városszerte naponta takarítjuk kézi erővel, évszaktól és időjárástól függetlenül.

 

Amennyiben az átmenetileg ide helyezett sókupacok zavarhatták a kerékpáros forgalmat, úgy elnézést kérünk, a jövőben körültekintőbben fogjuk kiválasztani a sókupacok elosztási helyét." - fogalmazott a Városgondozás válaszlevele.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló