2021. April 12., Gyula

Eger ügye

Sokan alaposan benézik Egerben a Kertész utcai új forgalmi rendet – VIDEÓ

Domán Dániel 2020.8.9. 13:27

Szokniuk kell az új forgalmi rendet az autósoknak, sokan a helyszínen jönnek rá, hogy nem tudnak úgy közlekedni, ahogy azt eddig megszokták. Alkalmazkodás helyett többen inkább szabálytalankodnak.

 

Ahogy azt korábban megírtuk, a Kertész utca egy részét augusztus 6-án a Nemzeti Vízilabda és Úszóközpont parkólóház részének építkezései miatt lezárták. A várhatóan öt héten át tartó forgalmirend-változás a fellendülő turistaszezonban nem jött a legjobbkor akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a főbb útvonalakon és a belvárosban is több munkálat is folyamatban van.

 

A legfrissebb lezárás másnapján látogattunk ki az érintett szakaszra, kíváncsiak voltunk, hogy mennyien csodálkoznak rá a forgalmirend-változásra. Láthattuk, hogy sokan ott szembesültek az ideiglenes helyzettel, szép számmal akadtak olyanok, akiknek vissza kellett fordulniuk a Kőtő utcán. Szinte egymás után jöttek az autók a belváros felé és érte őket nagy meglepetés, hogy bizony nem jutnak be oda egykönnyen. Akadtak hirtelen fékezések, idegeskedések és voltak olyanok, akik nem zavartatták magukat, simán átemelték a szalagot és tovább mentek.

 

 

A Maklári úti lakosokat most nem irigyeljük, hiszen a legnagyobb forgalom oda terelődik át; az sem könnyíti a helyzetet, hogy többen a tiltás ellenére is az út szélén parkoltak, holott egyértelműen láthatták, mennyire akadályozzák ezzel a forgalmat. A viszonylag szűk útszakasz most jelentős forgalmat kénytelen elvezetni. Közben az is látható, hogy a 30-as sebességkorlátozó táblák mintha csak díszberendezésként szolgálnának. Reméljük, ezekben a hetekben nem történik semmilyen baleset.

Pár hétre teljesen lezárják az egri Kertész utca egy szakaszát az épülő parkolóháznál

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló