2021. május 10., Ármin Pálma

Eger ügye

Csak parkolni nem lehet Egerben az ingyenes parkolás miatt, dühösek a városlakók – VIDEÓ

2020.11.25. 10:05

Aki napi szinten használná autóját, például munkába járásra, jelenleg szinte képtelen bárhol is letenni kocsiját a belvárosban. Éves szinten 100 millió forint feletti veszteséget okoz az önkormányzatnak a grátisz parkolás.

 

Az ingyenes parkolás miatt még kevesebb a hely Egerben, így az egyébként is nehézkes megállást nehezíti többek között, hogy azok az autósok is előveszik gépjárműveiket, akik egyébként nem használnák, vagy a tömegközlekedést választanák - derült ki a TV Eger riportjából.

 

A november 23-tól bevezetett intézkedés értelmében ugyan este 7 és reggel 7 óra között az autósok térítésmentesen használhatják a parkolóházakat, azonban ez egyelőre nem oldja meg a napközben kialakult problémákat. A riportban megszólaló autós "butaságnak" nevezte az ingyenes parkolás bevezetését, mert így olyanok is használják az autóikat, akik amúgy nem szokták vagy csak ritkán. Aki viszont mindig autóval jár, az viszont nem tud parkolni.

 

A megkérdezettek szerint az a legnagyobb probléma, hogy azok az autótulajdonosok is a köztereken állnak meg, akik egyébként nem használják napi szinten kocsijukat. – Ha fizetni kell, akkor van hely. Ha ingyenes, akkor nincs hely - summázta a helyzetet egy egri férfi.

 

Sokan veszik igénybe a Katona téri parkolóházat is a helyhiány miatt, amely a kormányrendelet értelmében ingyenessé vált éjszakára, ám érdemes odafigyelni az ingyenes idősávokra.

 

Minczér Gábor alpolgármester a riportban azt is elmondta, hogy mekkora anyagi veszteséget okozott Eger önkormányzatának az ingyenes parkolás. A politikus szerint tavasszal közel 60 millió forintos, számításaik szerint az őszi-téli időszak pedig további 65 millió forintos veszteséget fog okozni. 

 

 

Ingyenes lesz a parkolóházak használata is az egész országban, de csak éjszakára

Tarthatatlan állapotok alakultak ki az ingyenes közterületi parkolás miatt, ezen enyhíthet az intézkedés. A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá szombat este Orbán Viktor miniszterelnök a parkolást könnyítő intézkedésekről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló