2023. március 30., Zalán

Eger ügye

Összesen 14 fertőtlenítő pont lesz Egerben, ahol helyi sportolók is önkénteskednek majd

2019.11.30. 00:00

Mirkóczki Ádám polgármester beszélt a legújabb intézkedésekről.

 

Hétfőn az egri városvezetés újabb intézkedéseket foganatosított, ezekről beszélt délutáni sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám polgármester:

 

– A közétkeztetést biztosítani tudják a rászorulók számára, és biztosítani is fogják.

 

– Noha minden óvoda és minden bölcsőde bezárt, kidolgozták a felügyeleti rendszert. Ennek értelmében három óvodában biztosítanak felügyeletet azon gyerekek számára, akiknek a szülei ezt igénylik: a Ney Ferenc, Eszterlánc, és OVI-VÁR óvodákban. Külön kiemelte a polgármester, hogy csak 50 év alattiak dolgoznak majd az óvodában az idősebbek védelme miatt. A bölcsődék közül pedig a Cecey Éva és a Semmelweis Ignác épületében lesz gyermekfelügyelet.

 

– Ha a szociális ellátási rendszer esetleg nem győzné a házi segítségnyújtást, plusz 40 embert tudnak munkába állítani, és 6 millió forintja van erre a célra városnak. Az időseknek a 06-36-784-825 számot kell hívni, ha bevásárlásban, gyógyszerbeszerzésben segítségre van szükségük, vagy valamilyen orvosi ellátásra szorulnak.

 

 

– Az idősek, értelmi fogyatékosok nappali ellátója szerdától bezár, nem lehet a szociális ellátórendszer ellátásait igénybe venni.

 

– A Volán buszai a városvezetés kérésére a nyári szünethez hasonló menetrend szerint közlekednek mostantól, azaz ritkul a járatok száma (ezért vezették be korábban az ingyenes parkolást).

 

– A városban nem 10, hanem 14 fertőtlenítő és tájékoztató pontot állítanak fel a következő helyszíneken: a Dobó téren, Katona téri piacon, Barkóczy úti buszmegállóban, Lajosvárosban a Brendon és buszmegálló környékén, Sas úti Sparnál, Tescónál, a Kertész és a Hadnagy út sarkán, a vasútállomáson, a Baktai úti ABC-nél, a Hatvani temetőnél, Felnémeten a postánál és a Bervai lakótelepen az ABC-nél. Nagy hiány van a kézfertőtlenítőkben, és még nem tudják, mikorra sikerül beszerezni a kellő mennyiséget. De 12 kabinba be tudják kötni a vizet, és így addig is lesz vízzel és folyékony szappannal való kézmosás.

 

– Dabrowski Norbert, ZF-Eger vízilabdacsapat edzője felajánlotta, hogy önkénteskednek a játékosaik, stábtagjaik; és ebben csatlakozott hozzá az Eger SE focicsapat, valamint a férfi és női kézicsapatok, az SBS-Eger és az Eszterházy SC. Ezeket a felajánlásokat külön megköszönte a polgármester.

 

–A frakcióvezetőkkel egyeztetett arról, hogy bizottsági ülések és közgyűlés határozatlan ideig nem lesznek. A hivatalból akit lehetett, hazaküldtek, csak azok maradnak bent, akiknek a munkájára az alapvető ügyintézésben szükség van, és nem dolgozhatnak otthonról.

 

– Elindult a Koronavírus Infó Facebook-oldal, amely a várost érintő fejleményekről és intézkedéskről ad tájékoztatást.


– Ballagó Zoltán tankerületvezetőnek a polgármester felajánlotta, hogy a TV Eger csatornáján keresztül tarthatnak órákat az iskolásoknak.

 

Ezt a hétpontos akciótervet lépteti életbe hétfőtől Eger önkormányzata a koronavírus-járvány ellen

 

(Indexkép: Eger Önkormányzata)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló