2023. november 28., Stefánia

Eger ügye

Összeáll az egri ellenzék: Mirkóczki Ádám a közös polgármesterjelölt, hamarosan jön a bejelentés

Egri Ügyek 2019.11.30. 00:00

Az egyéni választókerületekben is csak egy jelölt indul majd a Fidesszel szemben, ők sem párt, hanem egy új egyesület színeiben.

 

Az Egri Ügyek értesülései szerint szerda kora délután sajtótájékoztatón (onnan élőben tudósítunk) jelentik be, hogy Mirkóczki Ádám, jelenlegi jobbikos országgyűlési képviselő lesz az ellenzék, pontosabban az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum Mozgalom polgármesterjelöltje Egerben. A politikus nem a Jobbik, hanem egy új, nemrég bejegyzett szervezet, az Egységben a Városért Egyesület (EVE) színeiben indul majd.

 

Mirkóczki Ádám lesz Habis László kihívója. Fotó: MTI 

 

Információink szerint az ellenzéknek arról is sikerült Egerben megállapodnia, hogy a hevesi megyeszékhelyen az EVE zászlója alatt az egyéni választókerületekben is csak egy jelöltet indítanak majd az őszi önkormányzati választásokon. Az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum egri szervezete közötti megállapodás alapján azt a közeljövőben hozzák nyilvánosságra, hogy mely egyéni körzetekben kik lesznek a jelöltjeik, akik között jelenlegi önkormányzati képviselők, a pártok más jelöltjei és függetlenek is vannak.

 

Fideszes körökből származó értesüléseink szerint a kormánypártnál már egy ideje sejtik Mirkóczki indulását, részben ennek is volt köszönhető, hogy helyi fideszes fórumokon az országgyűlési választások után is folytatták a lejárató hadjáratot a politikussal szemben. Ez mostantól minden bizonnyal tovább fog fokozódni, és ha a kormánypárt és a Fidesz propagandagépezete egyre gátlástalanabb módszereit nézzük, meglehetősen csúnya kampánynak nézünk elébe.

 

A Fidesz már csak azért is be fog vetni minden módszert Mirkóczki Ádám, a most alakult egyesület és jelöltjeik ellen, mert Egerben a kormánypárti győzelem közel sem magától értetődő. Ha a négy és fél évvel ezelőtti önkormányzati választás eredményeit vesszük alapul, akkor Habis László (Fidesz-KDNP) jelenlegi polgármester 38,3 százalékos eredménnyel győzött. Mirkóczki Ádám a szavazatok 26 százalékát szerezte meg, a baloldali összefogás jelöltje, Szalóczi Géza pedig 19,07 százalékon zárt, a többi szavazaton egy független és az LMP jelöltje osztozott. Vagyis az ellenzék együttesen jóval több szavazatot szerzett, mint a kormánypártok.

 

Az előző választáson 12 egyéni választókerületből 11-et nyert a Fidesz, egyet a független Császár Zoltán. Úgy tudjuk, Császár körzetében nem indít jelöltet az ellenzékieket tömörítő egyesület, a maradék 11-ből pedig több olyan választókerület is van, ahol az előző választáson viszonylag szoros küzdelem volt úgy, hogy a városban a Jobbik és a baloldali ellenzéki jelöltek hasonló százalékos eredményeket értek el.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló