2021. szeptember 17., Zsófia

Eger ügye

#egerplusz #eger #népművészet #heves megyei népművészeti egyesület

A hagyomány találkozik a divattal a kétnapos viseletkonferencián Egerben

Barna Benedek 2021.09.09. 19:14

Magyar viseletekről és a népművészetből táplálkozó modern ruhákról szól a péntek és a szombat a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

 

Szeptember 10-11-én, Viseletek régen és ma címmel rendezik meg az egri Bartakovics Béla Közösségi Házban a XI. Országos Viseletkonferenciát. Az eseményt a Heves Megyei Népművészeti Egyesület szervezte, a viseletkészítők ruháit bemutató kiállítás mellett előadásokat is tartanak majd a két nap során.

 

Kiss István, az egyesület elnöke a Heolnak elmondta: a céljuk, hogy tanácskozási és találkozási lehetőséget teremtsenek az országban tevékenykedő műhelyek, szakkörök, szakemberek számára. Azt remélik, hogy a konferencia hozzájárul az olyan ma is hordható viseletek népszerűsítéséhez, amelyek a hagyományos formákat, motívumokat őrzik, és hozzájárulnak a nemzeti identitás megerősítéséhez.

 

A rendezvényen száznál több regisztrált résztvevő lesz jelen a szakma hazai és határon túli képviselői közül, vagy csak érdeklődőként, de az érdeklődők még pénteken is bekapcsolódhatnak, a helyszínen is lehet majd regisztrálni. 

 

Az esemény Hagyomány és divat című kiállítás megnyitójával kezdődik. A részletes programot a Népművészeti Egyesület oldalán osztották meg:

 

 

(Indekép forrása: emkeger.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló