2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#oroján sándor #választás2024eger

Önnek tetszene a lovas szobor a régi helyén, a Városháza előtt, a Dobó téren?

Csarnó Ákos 2024.05.31. 16:36

Oroján Sándor szerint a választás tétje, hogy visszahelyezzék a szobrot a régi eredeti helyére

 

Eger becsületén folt esett, amikor 10 évvel ezelőtt a Kisfaludi Stróbl Zsigmond alkotta Végvári Vitézek szoborcsoport, a lovas szobor áthelyezéséről döntött az akkori önkormányzat – emelték ki tájékoztatójában az egyesület. Szerintük a június 9-ei választás tétje az is, hogy a szoborcsoport visszakerüljön az eredeti helyére.

 

fotó: Serfőző Péter

Mi, az Egerért Most Egyesület képviselőjelöltjei és polgármesterjelöltje, azt vállaljuk, hogy ha minket bíznak meg a város vezetésével június 9-én, akkor ezt a szobrot vissza fogjuk helyezni ide, arra a helyre, ahová való. Azt gondoljuk, hogy ez egy hiba volt, hogy innen a szobor elkerült, és azt gondoljuk, hogy minél hamarabb ezt a szobrot ide vissza kell állítani. Arra kérjük a város polgárait, gondoljanak arra, mit szólnának, hogyha az ő végrendeletüket egy önkormányzat nem tartaná tiszteletben. Mit szólna bármelyik egri polgár, hogyha halála óráján rendelkezik valamiről, akkor azt épp egy önkormányzat vagy egy városi közösség ne tartaná tiszteletben. Eger városa elkövette ezt a hibát, most itt az ideje, hogy ezt a hibát korrigáljuk. A lovas szobor kerüljön vissza a Dobó térre – idézte Oroján Sándor szavait az egerhirek.hu.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló