2023. december 9., Natália

Eger ügye

#oldtimer

Oldtimerek érkeznek Egerbe hétvégén

Csarnó Ákos 2023.09.20. 10:01

 

Mintegy száz veteránautó és különleges youngtimer indul útnak Szeptember 23-án szombaton Domonyvölgyből, hogy az év utolsó, öregautós eseményén mutassák meg magukat az ország északi régiójában - tájékoztatott az egri önmkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

Idén a Bükkön keresztül vezetnek az itinerjelek a végállomásra, mintegy 250 km megtétele után a Chrono Classic mezőnye 16:45-kor érkezik Egerbe, a Szmrecsányi Lajos Érsekkertbe, ahová érdemes lesz kilátogatni.

 

A Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának utolsó futama, ahol a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók nem csak kiállításszerűen láthatók, hanem működés közben hallhatóak, „érezhetőek”.

 

 

A változatos útvonalon a navigálás mellett tizenkét ügyességi feladat vár a résztvevőkre.

 

A túrán különböző kategóriákban 33 márka képviselteti magát, a rajtlistán ma is létező, de letűnt márkák is szerepelnek 1954-től napjainkig: Alfa Romeo, Austin Healey, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Lada, Lamborghini, Lancia, Lotus, Mercedes-Benz, MG, Mini, Nissan, NSU, Peugeot, Pontiac, Porsche, Puch, Renault, Rover, Saab, Skoda, Triumph, Volkswagen, Volvo, VW is az indulók között lesz.

 

A mezőnyt az az 1930-ban gyártott Ford A-modell fogadja a célban, mely szerepelt Az angol beteg című nagysikerű filmben.

 

indexkép: illusztráció, hungariaclassic.hu

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló