2024. április 17., Rudolf

Eger ügye

#koronavírus #oltás

Nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás az egri önkormányzatnál

Nagy Donát 2021.11.03. 07:22

Továbbra is a dolgozókra bízzák, élnek-e a védekezés lehetőségével.

A kezdetek óta határozottan oltáspárti vagyok és annak felvételére buzdítok mindenkit, de kötelezővé még akkor sem tehetem, ha a jogi lehetőségem van rá, mint most. Magamra vehetem-e azt a felelősséget és majdan méltatlan perek tucatját, ha az oltás után valakivel a legrosszabb történik és szinte mindegy is milyen okból, de elhalálozik!?

 

– válaszolta Mirkóczki Ádám polgármester az Egerinfo kérdésére a kötelező oltással kapcsolatban, majd hozzátette:

Ezt a felelősséget sem a kormány, sem más nem teheti sem egy polgármester, sem semmilyen munkáltató vállára. A védekezés minden más formáját megteszem és elrendelem, ahogy eddig is tettem és továbbra is kampányolok az oltás mellett, de kötelezővé nem tehetem, még akkor sem, ha nagyon határozott a véleményem és bízom az orvostudományban, de ezt a döntést a legfelsőbb szinten kell meghozni.

A cikk szerint Eger Megyei Jogú Városának intézményeinél és cégeinél, valamint magánál az önkormányzatnál az átoltottság aránya 77,5 százalék, míg az országos átlag csupán 61 százalékos.

 

Ahogy arról korábban a média beszámolt, a kormány nem teszi kötelezővé a védőoltást Magyarországon, ehelyett az összetett döntést a szakemberek helyett a cégvezetők belátására bízza.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló