Megérkezett az idei első hó
Eger kultúrájának és turizmusának szerves részét képezi a bor, és az azzal kapcsolatos rendezvények - ezért természetesen egy nyár sem maradhat emlékezetes borünnep nélkül. Az idei egyik legnagyobb szabású rendezvény, a sokak számára ismerősen csengő VINO új köntösbe bújva, VINO Magnum néven, immáron önálló rendezvényként - kóstoló ünnepként - várta vendégeit augusztus 15-20. között.
Ennek a különleges mérföldkőnek a szervezése mögött az Egri Borút Egyesület, amelynek elnöke, Petrény Attila - a Petrény Pincészet képviseletében -, valamint Pulay Polett, az egyesület alelnöke - a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok képviseletében - és az Agria Film Kft képviseletében Berényi Tamás állt.
6 6 nap, 20 borászat, végtelen élmény
Ez a rendezvény szlogenje. Az idei fesztivál középpontjában - az előző évekhez hasonlóan - városunk két ikonikus tétele: az Egri Bikavér és annak fehér párja, az Egri Csillag állt. Most először azonban egy évek óta felmerülő ötlet került megvalósításra, hiszen a rendezvényen résztvevő pincészetek faházainak mindegyikében helyet kapott a saját gyártású pezsgőjük és a szőlőből készült alkoholmentes italok, mint a verjuice - is.
Influencerek
Célunk volt, hogy új fényben tudjuk megmutatni ezt az egri ikonikus eseményt és a fiatalabb generációkat is be tudjuk vonzani a minőségi borfogyasztás világába, így tartalom gyártókkal karöltve népszerűsítettük a VINO bor-, és kóstoló ünnepet” – emelte ki Pulay Polett.
A meghívottak között olyan ismert nevek szerepeltek, mint @papirszarnyak, @sassdani, @piskorfanni, @natiaboroslany, @borozzfannival @kovacsanna98 @andrasvargaoffical @whiskyhog és @huszorsi, akik az első és a második napon aktív tartalom gyártással népszerűsítették az eseményt. A videóikba mindegyikük belecsempészte a saját, egyedi szemléletét és stílusát, ami által még szélesebb közönséghez tudott és tud eljutni az Egri VINO Magnum híre.
Sass Dani és Piskor Fanni egy panelbeszélgetés során osztották meg gondolataikat a bor és a gasztronómia világáról. E beszélgetés nem csupán a borkultúra iránt érdeklődők számára volt érdekes, hanem azok számára is, akik a gasztronómiai trendek és a bor összefüggéseit kívánták megismerni.
Az influencerek egri tartózkodása azonban nem merült ki a közösségi média tartalmak gyártásában. Megismerkedtek Eger városával, ahol a helyi gasztronómia legjavát élvezhették és lehetőségük nyílt kipróbálni az újraindult Egri BorBusz-t mely velük tette meg első útját az idén. A pihenésükről a @Hotel Eger&Park gondoskodott , a @Mister Sushiban bele kóstolhattak a japán konyha és a helyi borok harmonikus találkozásába. A Szépasszonyvölgy megkerülhetetlen vendéglátóhelyén, a @Kulacs csárdában tett látogatásuk pedig tovább mélyítette kapcsolatukat a helyi ízekkel, ahol a @Gárdonyi 100 LIMITÁLT tételeket (https://www.egriborvidek.hu/gardonyi-100/) kóstolhatták @Mikuska Péter, az Egri Bikavér Borlovagrend társelnöke és @Tarsoly József Egri hegybíró értő prezentálásában.
A város történelmi és kulturális értékeinek felfedezése sem maradt el. Az influencerek ellátogattak az Egri Egyetemhez, amely nem csupán oktatási, hanem kulturális központként is jelentős szerepet játszik. Az új élmények sorát gazdagította @Csernus Imre új étterme, az AÉS is, amely a gasztronómia és a bor új dimenzióját mutatta be a látogatóknak.
Eger szőlőterületeinek felfedezése talán a látogatás egyik legemlékezetesebb pontja volt. @Csutorás Ferenc, az Egri Bikavér könyv szerzője, egy személyes túra keretében mutatta be a borvidék titkait. Az influencereknek lehetőségük nyílt arra, hogy mélyebb betekintést nyerjenek a borászat mesterségébe, és megtapasztalják azt a szenvedélyt, amely Eger borait olyan különlegessé teszi.
„Az Egri VINO Magnum kóstoló ünnep minden résztvevő számára emlékezetes marad. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. Külön köszönet illeti az influencereket, akik lelkesedésükkel és kreativitásukkal népszerűsítették és új megvilágításba helyezték az eseményt, a támogatóinkat, a helyszíneket, amelyek otthont adtak nekünk, és természetesen a pincészeteket, amelyek nélkül ez az ünnep nem valósulhatott volna meg. A jó hangulatot és az összetartozás érzését a vendégek és fellépők egyaránt megerősítették, és már most izgatottan várjuk a következő alkalmat” – nyilatkozták a szervezők.
Bízunk benne, hogy az Egri VINO Magnum kóstoló ünnep - augusztus 20-i egri - hagyománnyá válik, és még sok éven át ajándékozza Egert annak a 10.000 embernek, mely megtisztelte és kitűntette Egert 2024-ben - Eger ugyanis "MEGTELT".