2023. december 9., Natália

Eger ügye

#egerplusz #eger

Mostantól újabb két egri tagóvodában rúghatják műfüvön a bőrt a gyerekek

Keller Richárd 2021.05.04. 11:51

A futballpályák egyenként bruttó 16 millió forintból épültek a Magyar Labdarúgó Szövetség Bozsik Programjának és az egri önkormányzat támogatásával.

Újabb két tagóvoda futballpályáját avatták kedden Egerben. A Benedek Elek Óvoda Ovi-Vár Tagóvodájában tartott avatóünnepségen Mirkóczki Ádám elmondta: kiemelten fontosak tartja a sportberuházásokat, ezért külön öröm számára, hogy a vírushelyzet és a nehéz gazdasági helyzet ellenére újabb két műfüves pálya készült el a legifjabb generáció számára a városban. 

Minél több hasonló sportcélú fejlesztésre van szükség a városunkban

– emelte ki Eger polgármestere. Hozzátette: idén két futballpályára adott be pályázatot Eger önkormányzata, amit az MLSZ elfogadott. Az egyik műfüves pályát a Benedek Elek Óvoda Gyermeklánc Tagóvodája területén, a másikat az avatás helyszínén, az Ovi-Vár Tagóvoda udvarán alakították ki.

 

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya az MLSZ képviseletében arról beszélt: 2016 szeptemberében Egerben is elindult a Magyar Labdarúgó Szövetség Intézményi Bozsik Programjának óvodákat érintő részének a megszervezése, azzal a céllal, hogy egyrészt heti rendszerességgel sportolási lehetőséget nyújtson az intézményekben, másrészt a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése érdekében.

Bízom abban, hogy ezek a futballpályák is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél  több óvodás legyen egészséges és sportban sikeres felnőtt. Az MLSZ programjának köszönhetően korábban már átadásra került két darab műfüves futballpálya Egerben, a Kertvárosi és a Joó János Óvodákban, ami nagy sikernek örvend és nagy kihasználtsággal működik, emlékeztetett Gellei.

 

Gál Judit,  a Benedek Elek Óvoda Ovi-Vár Tagóvodájának vezetője hangsúlyozta: ezek a futballpályák nemcsak szabadidős tevékenységet biztosítanak a 400 óvodásuk számára, komoly képességfejlesztő erővel is bírnak, ami pozitív hatással van a szem és láb koordinációra, a logikus gondolkodásra és a szociális készségek elsajátítására. var_ovoda_focipalya_avatas_04

Bízom abban, hogy számos óvodásunkat látjuk viszont sikeres felnőtt sportolóként, erre korábban már volt példa, hiszen egyik tanítványunk például a vízilabda válogatott tagja

– fogalmazott Gál Judit.

 

A projekt szerint, valamennyi érintett településen a helyi önkormányzatok tíz százalékos önrész vállalásával valósulhatnak meg a pályák. A hetven százalékos TAO – részt az MLSZ biztosítja, a további húsz százalék pedig állami keretből kerül finanszírozásra. Egy futballpálya kialakításának teljes bruttó költsége 16 millió forint.

 

Fotók: Keller Richárd

#GALLERY_82#

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló